Kari Pekonen

Romani Santeri Ahlgrenin ravintolassa ei sikailla: Oksennukselle ja sylkemiselle oma hinnastonsa

Santeri Ahlgren, 63, nousi kuuluisuuteen Romano-tv -sketsisarjan myötä. Kohutun telkkarituotannon jälkeen hän on keskittynyt ravintolansa pyörittämiseen ja kunnallispolitiikkaan.

Tuusulan Hyrylässä mies pyörittää Pub Päämaja -nimistä yritystään.

Santeri lähti ravintolabisnekseen 12 vuotta sitten tehtyään sitä ennen alan töitä ympäri Suomea keikkaluontoisesti. Itse hän kuvaa siirtymää omintakeiseen tyyliinsä.

– Kun koko ikänsä oli tehnyt pimeetä kauppaa, niin oli aika ruveta tekemään laillisesti! Hyvin tämä on mennyt, kyllähän tummat osaa perinteisiä hommia hoitaa.

Yksi asia jos mikä on Päämajassa selvää. Siisteys.

Santerin baariin ei tulla sikailemaan ilman seurauksia. Päämajan ovella on kyltti, jossa ilmoitetaan sakkorangaistuksista, jos tiloissa syljeskelee tai oksentaa.

– Olen aina lähtenyt siitä, että mun ravintola on puhdas. Ei ole kukaan päässyt sanomaan, että tää on paskainen mesta. Päinvastoin vessojakin kehutaan, et onpas täällä raikasta!

– Laitoin aikoinaan lapun tuohon, että jos joku sylkee täällä mihin tahansa, se on kolmekymppiä. Tää ei ole mikään räkälä! Ja jos joku oksentaa – henkilökuntahan sen joutuu siivoamaan – niin se on viisikymppiä, joka menee suoraan henkilökunnan tippikassaan!

– Se herättää vähän ehkä hilpeyttä ja muuta huomiota, mutta hyvä vaan. Jotkut ovat kokeilleet onneansa, ja rahalla ovat siitä selvinneet, ei muulla. Suosittelen metodia muillekin ravintoloille! Santeri nauraa.

Lue jutusta painetusta lehdestä myös Romano-tv-muistoista. Kohuttu ohjelma pyöri 13 vuotta sitten. Santeri puhuu myös tapaturmastaan ja kunnallispolitiikassa toimimisesta.

Teksti:Hymyn toimitus, Vesa Häkli
Avainsanat: Pub Päämaja, Romano-Tv, Santeri Ahlgren

Kommentit

Oma kommentti