Sähkökriisi: Hallitusta vaaditaan auttamaan tukien väliinputoajia

Omakotiliiton liittovaltuusto otti syyskokouksessaan kantaa energiakriisitilanteeseen. Yhteinen linja oli se, etteivät tammikuussa voimaantuleva sähkövähennys ja sähkötuki ole riittäviä keinoja suomalaisten auttamiseksi.

Omakotitaloliitosta korostetaan, että niiden ulkopuolelle jää suuri joukko ihmisiä, joihin tukimuodot eivät kohdennu.

– Valtiovallan tulisikin selvittää niiden kotitalouksien määrä, jotka eivät hyödy kummastakaan sähköavustuksesta tulotasonsa tai sähkölaskun summan vuoksi, ja suunnitella heille tukitoimet. Nyt on pakko suunnitella pitkäjänteisempiä ja rakenteellisia toimia tilanteen helpottamiseksi, Omakotiliiton toiminnanjohtaja Marju Silander toteaa.

Lisäksi liitto peräänkuuluttaa kuntien ja sosiaalitoimen vastuuta vaikeassa tilanteessa.

– Kansalaiset tai varsinkaan ikääntyneet eivät välttämättä osaa selvittää, minkälaiseen tukeen he olisivat oikeutettuja. Kannustamme ottamaan matalalla kynnyksellä yhteyttä Kelaan ja kunnan sosiaalitoimeen, jotta suuren sähkölaskun kanssa ei jäisi yksin. Asumistuki ja toimeentulotuki on tarkoitettu hätään, ja hätätilanne monilla voi olla talvella edessä. Myös kuntien pitäisi aktiivisesti ottaa huolta pitävä rooli, liittovaltuuston puheenjohtaja Jaakko Korpela muotoilee.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: sähkö

Kommentit

Oma kommentti