Sananvapaus, okei – mutta vain tyhmä hankaloittaa tietämme Natoon!


Yllä oleva kuva ei esitä pilapiirtäjä Ville Rantaa, vaan tikku-ukkoa.

Julkisuudessa on puhuttu Ville Rannan pilapiirroksen aiheuttamasta kohusta. Monet miettivät iho kananlihalla, että millaista vastareaktiota piirros aiheuttaa Suomen Natoon pääsemisessä. Sananvapaudesta puhuminen julkaisun yhteydessä on suorastaan typerää.

Juu, juu sananvapaus. Perkele!

Ei sananvapaus tarkoita sitä, että karhu kiipeää perse edellä kuuseen. Karhu kiipeää mieluummin ihan etuperin kuuseen. Tai työpaikkaa hakeva sanoo pomolle haista v…tu. Työnhakija, joka on pätevä ja sanoo pomolle mukavia asioita saattaa saada työpaikan.

Ihan vain tiedoksi.

Iltalehdessä pilapiirtäjä Ville Ranta toteaa tyytyväisenä: ”Sanoisin, että hyvin meni. Ainahan sitä pilapiirtäjä toivoo, että viesti menisi perille asti.”

Typerää ja vastenmielistä! Ei sananvapaus tarkoita todellakaan tuota. Ja aamutelevision näsäviisas raati myötäilee viisaudessaan. Nyt ollaan kovaa poikaa ja tyttöä. Uskalletaan todeta, että Suomessa on sananvapaus. Juuri noin pitää toimia, jotta sananvapaus toteutuu. Me ei kumarrella ketään.

Turkin presidenttiä Recep Tayyip Erdoğania ja hänen AK-puoluettaan tukeva Yeni Şafak -lehti kuvaili piirroksen julkaisemista vastenmieliseksi ja raukkamaiseksi hyökkäykseksi Erdoğania kohtaan.

Niinkuin Suomen poliitikoilla ei olisi muutenkin ollut hankalaa hoitaa Isänmaamme asioita ja saattaa kotimaatamme turvallisempaan asetelmaan.

Ville Rannan kuvassa kolme erilaista Erdoğan-hahmoa esittää, että monenko terroristin luovuttamista moinen pilkkaaminen maksaisi. Iltalehden mukaan eläimenä esitetty Erdoğan huutaa hinnaksi 500 terroristia, joka on kuvan kovin vaatimus. Turkkilaislehti Yeni Şafak tulkitsee, että presidentti oltaisiin kuvattu sikana. Ranta puolustautuu ja toteaa eläimen liikenneympyräkoiraksi.

Niin, että sellaista on sananvapaus Suomessa.

Pahoittelut poliitikoille. Teette hyvää työtä.

Asiasta on avattu keskustelupalstalla mahdollisuus kommentteihin.

Teksti:jarikupiainen

Kommentit

Oma kommentti