Sani ei lannistunut konkurssista – uutta matkailubisnestä Vuokattiin

Viisikymppisiään viettänyt Sani eli Saija Aartela tekee henkisen tilinpäätöksensä painetun Hymyn haastattelussa ja kertoo uusista suunnitelmistaan Juhamatti Niemisen jutussa.

Takana on kivulias konkurssi Nakkilassa.

– Se on vain rahaa ja materiaa, mitä olen menettänyt. Kaikkein tärkeintä on ollut pysyä tolpillaan menettämättä yöunia ja järkeä. Se on pitänyt minut pystyssä. Kun asioille ei itse mitään voi, mitä sitä murehtimaan tai katumaan.

Uutta intoa Sani on saanut Vuokatista, jossa hän on laittanut itsensä likoon. Paikallisen hotellikeisarin Markku Laannin ja vanhan muusikkotuttunsa, Negative-yhtyeestä tutun Tuomas ”Gary” Keskisen kanssa hän on rakentamassa Kainuun vaarojen alueesta vetovoimaista viihdekeskittymää.

– Sinne on suunnitteilla vaikka mitä. Koko ajan mietitään, millä tavoin saadaan paikkaa enemmän elävöitettyä. Aktiviteettimahdollisuuksiahan alueella riittää paitsi talvella, myös kesällä. On golf-kenttää ja upeat pyöräilymaastot, Sani hymyilee.

Sani toimii virallisesti viihde-emäntänä, mutta hän taipuu myös muihin rooleihin Vuokatin Aateli -majoituskompleksissa. Työssään hän pystyy hyödyntämään tekstiilialan artesaanin koulutustaan.

– Olen toiminnan nainen. Tykkään kaikesta, mikä liittyy tekemisen meininkiin.

Sanilla oli näppinsä pelissä, kun Vuokatissa kuvattiin keväällä kansainvälistä The Creeps -toimintakauhuelokuvaa.

– Hollywood-näyttelijä Christoper Lambert oli hoteissamme. Se oli hienoa.

Lisää kansainvälisiä tähtiä on tulossa, mikäli Sanin suunnitelmat toteutuvat.

– Tarkoituksena on alkaa pitää kansainvälisiä biisileirejä, johon on tulossa huippunimiä maailmalta aina Lady Gagalle biisejä tehneestä tuottajasta lähtien. Suomessa on paljon musiikin ammattilaisia, he saisivat biisileirien myötä kontakteja ja pääsisivät paremmin esille.

Keikkailua Sani ei ole kuitenkaan lopettamassa. Lue juttu kokonaan lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Gary Keskinen, Saija Aartela, Sani, Vuokatin Aateli

Kommentit

Oma kommentti