Sanna-Maaritin unelma särkyi: Hometalo vei terveyden ja rahat

Sanna-Maarit Hakkarainen, 47, muutti aviomiehensä ja poikansa kanssa remontoituun erillistaloon, jonka piti vastata kaikkiin toiveisiin. Toisin kävi. Ventovieraan naisen kommentti avasi perheen silmät. Unelma osoittautui homehelvetiksi, joka tuhosi yhden perheen omaisuuden ja terveyden.

Nyt Sanna-Maarit kertoo tarinansa painetun Hymyn sivuilla jutussa, jonka on kirjoittanut ja kuvannut  Jenna Lehtonen.

Revohka lähti käyntiin, kun Hakkarainen istui palaverihuoneessa, johon kävellyt työkaveri kysyi ääneen, kuka täällä haisee ihan homeelta.  Jatkoa seurasi: Hakkarainen istui miehensä kanssa Jean Sibelius -viulukilpailun katsomossa, kun ventovieras nainen lähestyi heitä väliajalla. Takarivistä ilmaantunut vieras esitti aluksi pahoittelunsa, mutta meni heti suoraan asiaan.

– Nainen sanoi meille, että asumme hometalossa. Hän kertoi haistaneensa meidät heti saliin tultuaan. Olimme kuulemma tukkoisen ja kipeän kuuloisia. Nainen kertoi käyneensä itse hometalohelvetin läpi ja käski meitä muuttamaan asunnosta nopeasti pois.

Hakkaraiset saivat lopulta homeammattilaisen suulla kuulla, että mittaustulokset ylittivät kaikki home- ja sädesieniarvot. Ilmeni, että keittiössä oli aikoinaan ollut valtava vesivahinko. Mikrobivauriot olivat huomattavat etenkin Hakkaraisten pojan huoneessa.

Toukokuussa 2018 käytiin kaksi päivää myyjää vastaan kestänyt oikeudenkäynti, joka päättyi siihen, että Hakkaraisten kanne hylättiin. Espoon käräjäoikeuden tuomion mukaan Hakkaraiset eivät reklamoineet kaupassa oikea-aikaisesti. Pariskunta valitti päätöksestä hovioikeuteen – turhaan.

Lue juttu painetusta Hymystä.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: hometalo, Sanna-Maarit Hakkarainen

Kommentit

Oma kommentti