Sanna Marinin ja Markus Räikkösen ero! – Harva liitto kestää valtavat paineet – tässäkö syy eroon?

Sanna Marin ja Markus Räikkönen: Kuva: Niclas Mäkelä

Sanna Marin ja Markus Räikkönen ovat päätyneet avioeroon.

Suomen toimitusministeristön pääministeri Sanna Marin kertoi hakeneensa avioeroa keskiviikkona 10. toukokuuta yhdessä miehensä Markus Räikkösen kanssa.

Sekä Sanna että Markus julkaisivat saman viestin Instagramin tarinat -osiossa, jossa viestit pysyvät julki 24 tuntia.

”Olemme hakeneet yhdessä avioeroa. Olemme kiitollisia 19 yhteisestä vuodesta ja rakkaasta tyttärestämme. Olemme edelleen parhaita ystäviä, läheisiä toisillemme ja rakastavia vanhempia. Tulemme vastedeskin viettämään aikaa yhdessä perheenä ja toistemme kanssa. Toivomme, että kunnioitatte yksityisyyttämme. Emme kommentoi asiaa tämän enempää.”

Sanna ja Markus viettivät juuri vapun alla yhteisen ”romanttisen illan”, jossa he kävivät syömässä aasialaistyylisessä ravintolassa ja nauttivat huippu-dj:n siivittämänä illasta yökerhossa. Se kertoo hyvästä ystävyydestä, josta he yhteisessä viestissään kertoivat.

Helppoa tuskin on viimeiset neljä vuotta ollut. Paineet ovat olleet valtavat, eikä Sanna Marinin työn vuoksi pääministerinä yksityiselämää pariskunnalla ole juurikaan ollut mahdollisuutta viettää.

Kun pientä ”irrottelua” kumpikin harrasti tahoillaan, niin heidän yksityiselämäänsä riivittiin lähes jokaisessa mediassa kestokyvyn rajoilla. Media ei tietenkään ole syy eroon, sillä jokainen valitsee työnsä. Pääministeri joutuu pidättäytymään monissa tilanteissa ”tavalliselle ihmiselle” tyypillisestä normaalista vapaa-ajan vietosta. Etenkin jos vapaa-ajan vietto saattaa antaa viitteitä yksityiselämän tilanteesta, ja sitä ei haluta antaa julkisuuteen.

Pitkät liitot, joissa mennään yhteen jo heti lapsuuden jälkeen yleensä päättyvät eroon. Toisin, kuten vuosikymmeniä sitten. Silloin naimakauppa piti, vaikka vieteriä vedettiin molemmista päistä äärimmäisyyksiin.

Avioero on siis lähes normaali prosessi parisuhteessa, jossa mennään yhteen kohta teini-iän jälkeen.

Teksti:jarikupiainen
Avainsanat: avioero, marin, Markus, Räikkönen, Sanna

Kommentit

Mielestäni Marinin tekemisiä media esitti varsin silkkihansikkain kun vertaa toisiin ihmisiin tuolla paikalla. Ei olisi ollut mikään pakko bailata niin että tulee sanomista. Jos liitto oli ”niin ihana”, mennään yhdessä edes se aika kun on mahdollista eikä yksin eikä minkään j-jengin kanssa.

On surullista että lapsen koti hajautetaan. Eiköhän syy eroon ole itsekeskeisyydessä, ei rakkaus noin vain haihdu jos on välittämistä. Ero aina repii eikä sitä tarvitse ”ymmrtää” muuta kuin jos kyseessä väkivalta. Tässä ei liene kyse siitä vaan kun on menot sen verran villit ettei malta yhdessä pysyä.

Oma kommentti