Presidentti Niinistö Maavoimien Kontio 22 -pääsotaharjoituksessa. Presidentti Niinistö tarkasti Maavoimien Kontio 22 -pääsotaharjoituksen. Presidentti Niinistö yöpyi puolijoukkueteltassa. Sotilaskotisisaret lahjoittivat presidentille munkkeja ja villasukkia.

Sauli Niinistö tarkasti Kontio-joukot – yöpyi teltassa

Presidentti Sauli Niinistö kävi Nurmeksessa Pohjois-Karjalassa tarkastamassa Maavoimien Kontio 22 -pääsotaharjoituksen alkuviikosta. Hän yöpyi tiistain vastaisen yön puolijoukkueteltassa harjoitusalueella.

– Me suomalaiset emme ole unohtaneet turvallisuuden merkitystä. Sen huomaa, että väki on tosissaan, reserviläisetkin, Niinistö kommentoi tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Niinistö saapui maanantai-iltana Pohjois-Karjalaan ja sai tilannekatsauksen maanpuolustuksen järjestelyihin.
Tiistaina Niinistö tarkasti pääsotaharjoituksen tutustuen muun muassa jääkärikomppanian sekä raskaan patteriston toimintaan. Ohjelma sisälsi harjoitusjoukkojen hyökkäys- ja puolustustaisteluiden seuraamista.

Niinistö keskusteli myös Pohjois-Karjalan rajavartioston kanssa sekä lounasti yhdessä reserviläisten kanssa.

– Ripeää, tehokasta ja asiantuntevaa toimintaa sotilailta, Niinistö sanoi seurattuaan harjoitukseen osallistuneiden varusmiesten toimintaa.

Harjoitukseen osallistuu noin 8 000 sotilasta, joista noin 4 800 on varusmiehiä ja 2 000 reserviläisiä. Osa reserviläisistä toimii harjoituksessa kouluttajina.

Teksti:Hymyn toimitus
Kuvat:Tino Savolainen ja Jouni Mölsä / Tasavallan presidentin kanslia sekä Puolustusvoimat

Kommentit

Oma kommentti