Amanda Ahola epäilee itsellään outoa diagnoosia – joutui myös pyörätuoliin

Seksinukeksi itseään kutsuva Amanda Ahola kertoo elämästään Hymyn painetun lehden haastattelussa.

Hän epäilee, että hän saattaa kärsiä dysmorfisesta ruumiinkuvan häiriöstä. Mutta diagnoosia hänellä ei tästä kuitenkaan ole. Amanda haluaa korostaa, että hän tuntee kyllä itsensä kauniiksi, vaikka haluaakin muokata kehoaan.

Dysmorfinen ruumiinkuvan häiriö on Wikipedian mukaan tila, jossa henkilö kokee ulkonäkönsä vastenmieliseksi. Monet turvautuvat leikkauksiin, joiden kokevat korjaavan ulkonäköään.

Muuan diagnoosi Amandalla kylläkin varmuudella on: sympaattinen refleksidystrofia iski häneen nelivuotiaana niin, että hän joutui sen vuoksi pyörätuoliin.

Lue sairaudesta ja Amandan selviytymiskamppailusta lisää painetusta Hymystä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Amanda Ahola, pyörätuoli, sairaus

Kommentit

Vaikka Amanda tuntee itsensä kauniiksi ( mikä on tietysti hyvä), en minä näe häntä katsoessani kaunista ihmistä. Leikellyn, teennäisen ja kumisen kylläkin.

”Dysmorfinen ruumiinkuvan häiriö on Wikipedian mukaan tila, jossa henkilö kokee ulkonäkönsä vastenmieliseksi. Monet turvautuvat leikkauksiin, joiden kokevat korjaavan ulkonäköään.”

Samasta näyttäisi kärsivän myös aiemmin uutisoitu Maisa Torppa: ” Tämä kuulostaa nololta, mutta mä itken välillä sitä kuinka ahdistunut oon oman ulkonäköni kanssa. Haluaisin joskus mennä peilin eteen ja tuntea olevani kaunis.”

Kyllä kauniilla on kamalaa.

Oma kommentti