Seksirikoksesta tuomitulta Roope Salmiselta pitkä puolusteluvuodatus – päätti kuitenkin hyväksyä tuomionsa

Ihastusta ja vihastusta herättävä värikäs taiteilija-juontaja Roope Salminen hyväksyy seksirikostuomionsa. Hän kertoi asiasta tänään sosiaalisen median päivityksessään.

Salminen tuomittiin kuukausi sitten pakottamisesta seksuaaliseen tekoon 70 päiväsakkoon ja maksamaan tuhannen euron vahingonkorvaukset uhrille.

-Oikeusprosessi on osaltani tullut päätökseen. Maksan minulle määrätyt sakot ja asianomistajan vaatiman vahingonkorvauksen ja hyväksyn Helsingin käräjäoikeuden päätöksen. Pyydän niin ikään asianomistajalta anteeksi. Vilpittömästi toivon, että tämä on kaikille osapuolille helpottava ratkaisu, Salminen toteaa.

Somekirjoituksessaan hän kiistää edelleen syyllistyneensä rikokseen, vaikka ottaa siitä tuomion niskaansa.

-En ole syyllistynyt siihen rikokseen, josta tuomio on annettu, mutta sille, millaisen olon olen toiselle ihmiselle teoillani aiheuttanut ei ole mitään oikeutusta.

Salminen vuodattaa pitkässä kirjoituksessaan, että kun juodaan alkoholia ja vietetään aikaa yhdessä millään muotoa intiimisti, on äärimmäisen tärkeää, että joka vaiheessa on varmuus siitä, että kaikesta mitä tapahtuu jää kaikille osapuolille hyvä olo. Roope myöntää epäonnistuneensa tässä.

-Sen puolentoista vuorokauden aikana, jonka asianomistajan kanssa vietin, olen yksiselitteisesti tulkinnut tilannetta väärin, lukenut signaaleja joita ei ole ollut olemassa, enkä ole kyennyt ottamaan tätä toista ihmistä huomioon tavalla, jolla olisi pitänyt. Olen ollut asianomistajan kanssa jatkoilla, nukkunut yön yhdessä, jatkanut brunssille jossa olemme juoneet lisää alkoholia ja siitä olen lähtenyt hänen kutsumanaan iltapäivällä nukkumaan hänen asunnolleen. Hänen asunnollaan olemme nukkuneet samassa sängyssä ilman vaatteita. Jälkikäteen on selvää, että minun olisi pitänyt tehdä tarkempia havaintoja myös tämän toisen osapuolen humalatilan kehityksestä ja varmistaa, että hän on edelleen täysin sataprosenttisessa kunnossa tekemään päätöksiä siitä, miten haluaa aikaa viettää. Lisäksi kun asianomistaja seuraavana yönä lähetti viestejä, joissa sanoi että haluaa jutella siitä, mitä välillämme tapahtui, en ollut vastaanottavainen. En ottanut tätä toista ihmistä tosissani, enkä nähnyt käytöksessäni mitään juttelemisen arvoista. Olin väärässä ja toimin väärin.

Roope Salminen toteaa että hänen tulee aikuisena kantaa vastuunsa. Jos hän tulevaisuudessa päätyisi samankaltaiseen tilanteeseen, hän toimisi toisin.

-Pyydän käytöstäni anteeksi asianomistajalta ja olen vilpittömästi pahoillani kaikille niille, jotka ovat joutuneet uudelleen elämään inhottavia muistoja tästä aiheesta heränneen keskustelun myötä.

-Oikeusjutussa minua syytettiin siitä, että olen painostanut asianomistajaa riisuutumaan tai avustanut häntä riisumaan itsensä. Tätä nimenomaista asiaa ei tapahtunut, minkä vuoksi ensimmäinen ajatukseni tuomion saadessani oli, ettei minulla ole muuta mahdollisuutta kuin valittaa ratkaisusta. Kiistin syyllisyyteni, sillä en riisunut muita kuin itseni ja molemmat otimme vaatteitamme pois yhteisymmärryksessä.

-Olen sittemmin saanut ymmärtää, että aikaisin käsittelypäivä hovioikeudelle, mitä uskaltaisin toivoa, olisi loppuvuodesta 2022. Päätös saattaisi tulla alkuvuonna 2023. En voi myöskään olla varma siitä, mihin ratkaisuun hovioikeus annetun näytön pohjalta päätyisi. On aika laittaa prosessille piste, pyytää anteeksi käytöstäni ja hyväksyä ja suorittaa se rangaistus, joka minulle on määrätty.

-Ymmärrän kaikkien reaktiot ja kaikilla on niihin oikeus. Toivon kuitenkin sydämeni pohjasta, että kommenttikenttä pysyisi asiallisena (tämä koskee erityisesti asianomistajaa koskevaa kommentointia), Salminen toteaa.

Hän poisti lukuisia ihmisiä viime kuussa seuraajistaan, koska nämä kommentoivat tapausta ilmeisesti Salmisen mielestä sopimattomalla tavalla.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Roope Salminen, seksuaalirikos, tuomio

Kommentit

Oma kommentti