Sepi Kumpulaisen kuulumiset: Sairaus iski – syö kuutta eri lääkettä

Kalevankadun laulava talonmies Sepi Kumpulainen sai muistutuksen elämän rajallisuudesta, kun hänellä todettiin jokin aika sitten kakkostyypin diabetes. Mies kertoo kuulumisistaan Hymyn painetussa lehdessä.

Sepi sanoo, että hänellä ei ollut mitään tautiin viittaavia oireita, kuten janoa tai lisääntynyttä virtsaamistarvetta. Sen vuoksi hän ei osannut itse hakeutua lääkäriin. Tarvittiin Helsingin kaupungin naispuolinen sosiaaliohjaaja, jonka kanssa Sepi on viime aikoina hoitanut terveys- ja sosiaaliasioitaan.

Nyt Sepi syö kahta eri diabeteslääkettä. Lääkelistalla on myös verenohennuslääkettä, yksi kolesterolilääke sekä kohonneen verenpaineen ja sydämen vajaatoiminnan ehkäisyyn tarkoitettavia lääkkeitä. Hän on huomannut olonsa parantuneen diabeteslääkityksen myötä.

– Ruokahalu on vähentynyt. En enää syö niin isoja annoksia yhdellä ruokailukerralla. Ennen saatoin syödä kaksi tai kolmekin pihviä tai pizzaa. Nyt riittää yksi. Olen myös laihtunut. En osaa sanoa kuinka paljon, kun en omista vaakaa, mutta vyötäröni on joskus ollut kaksi kertaa isompi.

– Olen myös havainnut, että henkinen uupumus ja väsymys on hävinnyt. Katse silmissä on kirkastunut, näen ympäristön veitsenterävänä. Ennen oli sumua ja usvaa näkökentässä, ihan kuin olisin ollut puoliunessa. Lääkkeet ovat vaikuttaneet myös käyttäytymiseen ja luonteeseen, Sepi iloitsee. Ennen hän saattoi hermostua mitättömistä pikkuasioista. Nyt artisti on henkisesti lähes yhtä vakaa kuin buddhalaismunkki luostarissaan.

Lue juttu kokonaan Hymystä.

Teksti:Hymyn toimitus, Jukka Kaunonen
Avainsanat: diabetes, Sepi Kumpulainen

Kommentit

Oma kommentti