Somessa loukkaannutaan ja hysterioidaan – tällä mediapersoonalla on pätevä syy siihen, miksi

Kaikkihan muistavat Kakin, BB:stä tutun vekkulin viihdemiehen, Kari Hautoniemen. Kaki on nykyinen turkulainen perheenisä, jolla on myös paljon yhteiskunnallisia ajatuksia.

Kaki osallistui hiljattain sosiaalisessa mediassa käytyyn keskusteluun siitä, miksi nykypäivänä – varsinkin somessa – helposti hysterioidaan, ollaan niin herkkähipiäisiä, loukkaannutaan ja pahoitetaan mieltä. Kaki toteaa:

-Näen tämän johtuvan laadukkaan ruoan ja ulkoliikunnan puutteesta.

Anteeksi mitä?

-Ruoan laatu on nykyihmisellä monesti heikentynyt siinä samalla, kun kiireinen ihminen on siirtynyt eineksiin ja piilosokereihin. Ihmiset voivat huonommin kuin ennen. Ulkoilun ja ulkoliikunnan puute taas johtuvat siitä, että ollaan sisällä tietokoneilla, liikutaan autoilla jalankulun tai pyöräilyn sijaan muutamienkin kilometrien matkat, jopa lyhyemmätkin. Ei enää hiihdetä, suunnisteta tai ylipäätänsä liikuta ulkona raittiissa ilmassa. Kyhjötetään sisällä tai käydään sisällä juoksemassa tai kävelemässä matolla tai pyöräilemässä kuntopyörää.

Kun Kakin mielestä yhdistää ravinneköyhän ravinnon ja hapenpuutteen, niin ”jengi kiukkuaa heikoissa verensokereissaan älylaitteillaan pahoitellen mieltänsä”.

-Kokonaan toinen asia on myös se, että älylaitteet lienevät heikentäneet myös ihmisten älynkäyttöä. Helpommin uskotaan kaikkeen mitä luetaan ja otetaan asiat totena, kyseenalaistamatta, ei ymmärretä trollailuja tai propagandaa, Kaki uskoo.

Hän väittää myös, että ihmiset eivät samalla tavalla kasvotusten uskalla ottaa kantaa, mutta netti on purkukanavana tähän liiankin käytännöllinen.

-Somessa se on helppoa vaikka näkyisi oma nimi ja kuvakin.

Kaki kertoo päivittelevänsä nykymenoa. Heidän perheessään einekset ja pikaruokailut ovat harvinaista herkkua.

-Vaimon kanssa pyritään valmistamaan ruoka ihan perussimppeleistä raaka-aineista. Tietty välillä ajankäytön helpottamiseksi syödään eineksiä ja ulkona Hesellä tai Ikean ravintolassa, hän mainitsee.

Teksti:JT Tuomela
Avainsanat: Kaki, Kari Hautoniemi, some, sosiaalinen media

Kommentit

Oma kommentti