Stiinalla on mielenkiintoinen ammatti – hän tulkitsee tarot-korteista

Astral TV:stä tuttu Stiina Sahari, 43, löysi tarot-kortit 12-vuotiaana. Nyt selvänäkijänä ja tarot-tulkitsijana toimiva yrittäjä auttaa työkseen ihmisiä, jotka kaipaavat tukea elämän haastekohdissa.

Stiinan tarinan voi lukea Hymyn painetusta lehdestä tai näköislehdestä kuvajournalisti Jenna Lehtosen tekemänä.

Jotkut ovat väärässä ammatissa, toiset huonossa parisuhteessa. Kun Stiina Sahari vastaa työpuhelimeensa, luurin toisessa päässä saattaa olla neuvoja kaipaava väitöskirjan tekijä tai silmälasinsa hukannut keski-ikäinen. Yksi epäilee puolisoaan uskottomuudesta, toinen purkaa mieltään työpaikan vessassa. Yleensä Saharille soitetaan silloin, kun elämässä ollaan enemmän tai vähemmän eksyneitä. Äänessä voi olla kanta-asiakas tai muuten vaan utelias ihminen.

Toisin kuin monesti kuvitellaan, tarot-kortit eivät itsessään ennusta kenenkään tulevaisuutta. Suurin työ täytyy tehdä omien oivallusten ja valintojen kautta. Tulkitsija toimii tavallaan kuin asiakasta kuunteleva psykoterapeutti, joka ei anna suoria vastauksia. Kun symboleistaan tutusta korttipakasta isketään kortteja pöydälle, eteensä saa niiden kautta peilin omaan sisimpään. Se on paikka, jota monesti etsitään itsensä ulkopuolelta, vaikka kannattaisi toimia juuri päinvastoin.

– Isoin magia tapahtuu ihmisen pään tai sydämen sisällä, Sahari kuvailee.

Vaikka tarot-aatteelle riittää kyseenalaistajia ja kriitikoita, korttien ympärillä on havaittavissa jonkinlainen trendi-ilmiö. Myös Sahari on huomannut, että ihmisten mielenkiinto tulkintoja kohtaan on kasvanut.

– Ennen vanhaan tämä oli enemmän sellaista salattua tietoutta, mutta nykyään aiheesta uskalletaan puhua vapaammin. Elämme niin materialistisessa maailmassa, niin ehkä nyt etsitään niitä sisäisiä arvoja. Halutaan löytää jotakin syvempää, aidompaa ja merkityksellisempää.

Saharin mukaan osa ihmisistä saa tarot-tulkinnoista rohkaisua ja kannustusta, joka auttaa eteenpäin elämän tienristeyskohdissa. Kokemus on monesti sellainen, että olo on tarot-tulkinnan päätteeksi itsevarmempi ja elämäniloisempi. Tarot-tulkitsijan on kuitenkin oltava tarkkana etenkin silloin, jos keikka osuu viihteelliseen ympäristöön.

– Kerran kävi niin, että tulkintaa tehdessä tarot-pöytään tuli väkisin sellainen surullinen asia. Myöhemmin henkilö oli reklamoinut siitä, että pilasin hänen iltansa. Asia oli ollut totta, mutta hän ei olisi halunnut ajatella sitä pikkujouluissa.

Teksti:Hymyn toimitus, Jenna Lehtonen
Kuvat:Jenna Lehtonen
Avainsanat: selvänäkeminen, Stiina Sahari, tarot-kortit

Kommentit

Oma kommentti