Suomalaiselle tosi-tv-ohjelmalle rajut pyyhkeet

Tv-yhtiö Nelonen on saanut kritiikkiä Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitolta SEY:ltä liittyen erääseen Bachelor Suomi -ohjelman jaksoon.

Etelä-Afrikassa kuvatussa jaksossa eräänä ohjelmanumerona talutetaan gepardia.

-Ihmisen käsittelyyn tottunutta villieläintä ei voi enää palauttaa luontoon. Vastuullisessa suojeluprojektissa ei anneta turistien käsitellä ja koskea eläimiin, sillä se on niille aina stressaavaa ja täysin luonnotonta. Lisäksi toiminnasta kertyvä tulo lisää eläinten hyväksikäyttöä sekä villieläinten kasvattamista ja kesyyntymistä, SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten toiminnanjohtaja Maria Lindqvist sanoo.

Villien kissapetojen taluttaminen on Etelä-Afrikassa yleinen turisteille suunnattu matkailupalvelu. Liiketoimintaan kytkeytyy usein kiinteästi myös villieläinkauppaa, salametsästystä sekä luukauppaa.

-Toivoisin, että matkailijat ja suurta yleisöä puhuttelevien tv-tuotantojen vastuuhenkilöt huomioisivat eläinten hyvinvoinnin ja luonnonsuojelukysymykset. Villieläinten käyttö on eläinten kannalta epäeettistä ja julmaa. Toiminta antaa vääristyneen kuvan luonnonsuojelusta, Trofeeton EU -työryhmän puheenjohtaja Birgitta Wahlberg lisää.

Kuva Wikimedia Commons

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: eläinsuojelu, tosi-tv, Bachelor Suomi

Kommentit

Oma kommentti