Suomalaiset naiskirjailijat yhtä mieltä: Vanhuksille jaettava kuolinpilleri!

Raija Oranen kuohuviinilasi kädessä62-vuotias menestyskirjailija Raija Oranen ottaa blogissaan kantaa ammattisiskonsa Kaari Utrion ehdotukseen vanhuksille jaettavasta kuolinpilleristä.

-Ehdotus on hyvä. Tuntisin edessä olevien vuosien aikana itseni levollisemmaksi, jos tietäisin voivani lopettaa kärsimykset tuskattomasti, Oranen komppaa.

Utrion ehdotus on herättänyt suurta närkästystä, mutta Oranen pitäytyy tiukasti kannassaan:

-Että ihminen ihan itse saisi päättää täältä lähdöstään! Abortin estäjät syöksevät vanhemmuuteen kykenemättömiä ihmisiä vastoin heidän tahtoaan kärsimyksiin, eikä pois pyrkivien anneta kuolla. Se on vallankäyttöä ihmisoikeuksista piittaamatta!

Orasen käsikirjoittamia lempeän lupsakoita suosikkisarjoja ovat tv-tutut Ruusun aika ja Puhtaat valkeat lakanat. Hänen romaaneistaan tunnetuimpia lienevät historialliset Palladium ja Maan aamu -trilogiat.

Kuvassa Raija Oranen

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Kaari Utrio, Raija Oranen

Kommentit

NO JUST JOO!!!MITÄHÄ VIELÄ MUUTA YHTÄ FIKSUA TÄSSÄ MAASSA KEKSITÄÄNKÄÄN!!!!???HÄVETKÄÄ JOTKA HALUATTE JUMALAKSI JUMALAN PAIKALLE!rANKAISKOON HÄN TEITÄ JA TEIDÄN KAHELEITA JA IHMISELÄMÄÄ HALVEKSIVIA KOMMENTTEJANNE.JOKAINEN ELÄMÄ ON ARVOKAS LAHJA OLI SITTEN IKÄ MIKÄ TAHAAN.ARVOSTAKAAMME IHMISTÄ IHMISENÄ EIKÄ RASITTEENA.yHTÄÄN NÄIDEN NAISKIRJAILIJOIDEN KIRJAA EN ENÄÄ AIO LUKEA.JULKINEN ANTEEKSPYYNTÖ OLIS JA ON NYT KYLLÄ PAIKALLAAN HEILTÄ!eIHÄN TÄSSÄ KOHTA USKALLA MENNÄ LÄÄKÄRIIN JOS TUOLLAISET KOMMENTIT SAAVAT MEDIASSA JULKISUUTTA.SAA PELÄTÄ ETTÄ MITÄHÄN PILLERIÄ SE LÄÄKÄRI KATSOO PARHAAKSI KIRJOITTAA….

Käytännössä tämä menisi siihen että terveyden huollossa syötetään nuo pillerit säästösyistä kaikille vähääkään sairaille vanhuksille. Nimi paperiin vain selittelemättä ja pilleri poskeen. Noinhan tänään jo toimitaan kun otetaan vanhuksilta nimi elvytyskieltolappuun, ei niitä juuri selitellä että mitä se lappu tarkoittaa. Siinä saa sitten ihmetellä kun mummo lähtee nuhan takia terkkariin ja tulee takaisin puupalttoossa.

Käytännössä tämä menisi siihen että terveyden huollossa syötetään nuo pillerit säästösyistä kaikille vähääkään sairaille vanhuksille. Nimi paperiin vain selittelemättä ja pilleri poskeen. Noinhan tänään jo toimitaan kun otetaan vanhuksilta nimi elvytyskieltolappuun, ei niitä juuri selitellä että mitä se lappu tarkoittaa. Siinä saa sitten ihmetellä kun mummo lähtee nuhan takia terkkariin ja tulee takaisin puupalttoossa.

Minulla isäni hoiti omat vanhempansa lähes hautaan saakka. Aikaan jolloin siitä ei mitään maksettu. 70 ja 80 luvulla. Kyselemättä. Vaikka itsekkin oli sairas. Entäs jos tuntee olevansa taakka ja vain kuluttavansa yhteiskunnan varoja? Saako silloinkin eutanasia pillerin? Kuka päättää kenelle annetaan? Eikö saattohoito nykyään jo ole eutanasiaa? Ymmärrän ja en ymmärrä. Tapetaanko kaikki 60- vuotiaana? Valtion toimesta tai 63- vuotiaana ennen eläkettä?

Vanhus-hoitajana tiedän kuinka moni täällä kituu..kituu vuodesta toiseen ilman mitään nautintoa enää elämästä pelkkä sänky vain paikkanaan.

Kirjailijat Jumalaksi Jumalan paikalle,näinkö se menee?
Tärkeintä on tietenkin tässäkin kai se,että rahaa säästyy!

http://fi.wikipedia.org/wiki/Insuliini
Insuliini kunnon annos ja siinä vain nukahtaa lopullisesti.

Kasvatetaan uudet polvet Rahaa on kerättä koko elämä ja määrä-iän jälkeen lopetus piikille. Näin olemme saaneet se ainoa puutuvan Jumalaisen vallan Vapaaseen tahtoon.

Jumala on hengen antaja ja myös sen pois ottaja. Raamatun mukaan ja niin on oikein.

Millä väärinkäytökset estetään? Mummolta tai vaarilta voitaisiin varastaa suikkaripilleri. Utrio voisi näyttää, että pilleri tehoaa.

Intiaanien perimätapaan on kuulunut se, että vanhukset lähtevät pois tuntiessaan olevansa liian huonokuntoisia. Menevät odottamaan rauhassa kuolemaa jonnekin leiriin. Suomessa pakolla pidetään hengissä kuolemansairaita vanhuksia, missä järki?

”Tuntisin edessä olevien vuosien aikana itseni levollisemmaksi, jos tietäisin voivani lopettaa kärsimykset tuskattomasti,”

Mihinköhän hän perustaa olettamuksen että kuolema on tuskaton? Saattaakin olla että kuolema on vain portti suuremmalle kärsimykselle. Jos tuntee olonsa jo 18-vuotiaana tuskaiseksi, pitääkö hypätä talon katolta vai saako ihan laillisen eutanasian? Onko ajattelematonta ja ihmisoikeuksista piittaamattomuutta jos suree itsemurhan tehnyttä ihmistä? Itsemurhaaja pilaa noin kuuden lähimmäisen elämän loppuiäksi. Ovatko he vain itsekkäitä surressaan?

Eutanasian laillistaminen säästäisi valtavasti kaikkien osapuolten (erityisesti terveydenhuolto!) taloudellisia kustannuksia ja vähentäisi inhimillistä kärsimystä. Mutta – eikös T.Enbuske tehnyt aiheesta tv-ohjelman, jossa selvitettiin, että armomurha ( siellä missä se on laillista) toteutettuna maksaa n. 10 000 e kaikilla höysteillä – eli oltava kohtalaisen rikas saadakseen eutanasian, niinhän T.E. ohjelmassa muistaakseni totesikin jotain sinne päin, että taas joutuu köyhä jäämään maan päälle kärsimään…

Oma kommentti