Suomalaishevarit keikkahuijauksen kohteena: Pistivät Interpolin asialle

Tässä tarinassa artisti ei suostunut maksamaan. Keikkahuijauksen kohteeksi Ukrainassa joutunut tamperelainen hevibändi Event Relentless laittoi isot rattaat pyörimään ja keikkahuijarin oven taakse ilmestyi kansainvälisen poliisin Interpolin hoputtamana paikallinen poliisi.

Tarinan voi lukea nyt painetusta Hymy-lehdestä Lasse Tuorilan ja Mika Kanervan kynästä ja kamerasta  kehiteltynä.

Yhtye palasi viime syksynä Balkanin ja Ukrainan kiertueelta. Pian sen jälkeen ukrainalainen ohjelmatoimisto otti soittajiin yhteyttä ja tarjosi keikkoja muun muassa Espanjasta, Portugalista, Belgiasta ja Ranskasta.

– Ne olis olleet uusia kohteita meille ja tietysti me innostuttiin, bändi kertoo Hymylle. Nimet alle ja eteenpäin.

Yhtyeen jäsenet tarkistivat ohjelmatoimiston taustoja ja se tuntui asialliselta toimistolta. Oli nettisivut, yhteystiedot ja aikaisempaa kokemusta keikkojen järjestämisestä.

Bändi oli maksanut järjestelyistä ohjelmatoimistolle vajaat kaksituhatta euroa, joka ei tunnu isolta rahalta suomalaisille, mutta uraa tekevälle hevibändille summa oli kohtuullisen iso ja Ukrainassa se vastaa jo noin puolen vuoden palkkaa.

Etukäteismaksulla yhtye siis antoi ohjelmatoimistolle vapaat kädet keikkapaikkojen järjestämisestä ja matkasuunnitelman tekemisestä. Soittajille jäisi käteen kaikki keikoista saatavat tulot. Lopulta ohjelmatoimistosta ei kuulunut enää mitään.

Täältä Erotiikka-Hymyyn

Bändin soittajat ovat syystäkin tyytyväisiä niin Suomen, Ukrainan kuin kansainvälisen poliisin toimintaan.

– Mää luulen, että ohjelmatoimisto oli ryssinyt jotain ja ne oli menettäneet rahansa. En oikein usko, että he olivat alusta lähtien aikomuksissa huijata meitä, tuumii yhtyeen Henri Soisalo. Lue koko juttu painetusta Hymystä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: hevibändi huijaus, Event Relentless

Kommentit

Oma kommentti