Kuva: Mika Kanerva

Suomalaismies ei suostunut maksamaan kameratolppasakkoa – uskomaton voitto valtiosta käräjillä

Liikemiehenäkin tunnettu Juri-Jose Mäntysalo ajoi poliisin kameratolppaan viime syksynä saaden sakot. Mies kävi poliisilaitoksella katsomassa huonolaatuista kuvaa ja väitti, ettei hän ole kuvassa – joku muu on. J.J. Mäntysalo ehdotti, että ”joku” voisi olla vaikka hänen veljensä.

Poliisi ei ottanut esitutkinnassa asiaa kuuleviin korviin, vaan kiistäjä kiikutettiin käräjille. Siellä tulikin tenkkapoo, sillä J.J. oli koko ajan halunnut päästä käräjille asiassa.

Hänen mielestään yöllinen pieni ylinopeus ja siitä langetettu 170 euron rikesakko oli poliisilta suoranaista rahastusautomatiikkaa, ja hän halusi ainakin aiheuttaa yhteiskunnalle saman verran kuluja ja työtä asiassa. Käräjillä mies vetosi syyttömyyteensä ja siihen, että syyttäjän on oikeusvaltioperiaatteiden mukaan osoitettava luotettavasti hänen syyllisyytensä, muuten homma on jätettävä sillensä.

Käräjät istuivat kolme tuntia, ja niin vain kävi, ettei syyttäjällä enää tässä vaiheessa ollut pelimerkkejä. Syyte hylättiin ja J.J. sai valtiolta matkakuluina noin 170 euroa itselleen. Lue uskomaton tarina painetusta Hymy-lehdestä!

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: ylinopeus, käräjät, Juri-Jose Mäntysalo, J.J. Mäntysalo

Kommentit

Oma kommentti