Titta Riinan Facebook

Suomalaismissiä ahdisteltiin – avautui somessa

Hymyn hallitseva Hymytyttö, menestyvä ravikaunotar Titta Riina Kärki kertoo ongelmastaan somessa. Hänen nimellään on julkaistu feikkiprofiili Instagramiin.

Kyse on rikoslaissa tarkoitetusta identiteettivarkaudesta silloin jos joku toinen tekee sosiaaliseen mediaan tilin toisen henkilöllisyydelllä. Tämä vaatii sekä uhrin kuvan ja nimen yhdistämisen. Näin on juuri Titan tapauksessa käynyt.

-Mulle on myös viestitelty prepaid-numerosta. Asia etenee poliisille ellei tämä lopu. Mun kanssa ei pelleillä, Titta toteaa Hymylle.

-Kyllä ne prepaidit saadaan jäljitettyä myös, tiedoksi vaan, poliisi tämän minulle kertoi.

Mikä on feikkiprofiili?

Feikkiprofiili ei sinänsä ole rangaistava teko. Jos haluat olla Aku Ankka ja tai esiintyä vaikka Riitta Ropposena, siitä vain. Korkeintaan Facebook tai muu yhteisöpalvelu sinut estää, jos asian selville saa.

Mutta jos yhdistät oikean henkilön nimen ja tämän kuvan, silloin olet syyllistynyt identiteettivarkauteen. Se on rangaistavaa. Ennen vaikka Mikko Alatalona Mikon kuvalla esiintyminen vaati, että häiriköit, teet petoksen tai muuta sellaista Mikon nimellä. Nyt riittää että vain esiinnyt hänenä – rangaistus tulee.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: ahdistelu, Titta Riina Kärki, feikkiprofiili

Kommentit

Oma kommentti