Suomalaisnäyttelijä paljastaa vihdoin kaiken kokemansa: Turkan ja Parviaisen aika teatterikoulussa sai oksentamaan ja ripuloimaan vuosia!

Näyttelijä Oskari Katajisto kertoo rajusta elämästään painetussa Hymyssä. Sitä ovat sävyttäneet kuolema, sairaudet ja alkoholismi.

Hän puhuu myös suurta yleisöä kiinnostavasta Turkan ja Parviaisen ajasta teatterikorkeakoulussa. Oskari on sen ajan kasvatti.

-Aika oli kuin hurrikaani, josta moni ei uskonut selviävänsä selväjärkisenä. Koulu hajotettiin ja tuhottiin sisältä. Meille annettiin lupa jonkinlaiseen henkiseen terrorismiin. Valloitimme koulun jumppasalin ja loimme sinne anarkistisia esityksiä. Kanssamme saattoi käyskennellä kanoja ja lehmiä, Oskari muistelee painetun lehden haastattelussa.

Monet nujerrettiin teatterikorkeassa. Oskarikin saattoi huutaa kivusta kovissa harjoituksissa. Hän myös erkaantui ruumiistaan.

-Heräsin ripuliin ja oksenteluun monen vuoden ajan.

Äitikin näki millaiseksi Oskari oli muuttunut. Hän oli 180-senttinen, painoi koulun loputtua vain hieman yli 50 kiloa ja oli kaljuuntunut.

-Se oli tappavaa. Pelolla kyllästetty paikka.

-En edes oppinut näyttelemään siellä, vaan kestämään mitä vaan.

Lue Oskarin mielenkiintoinen tilityshaastattelu 50-vuotisesta elämästään painetusta lehdestä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Oskari Katajisto, Jussi Parviainen, Jouko Turkka

Kommentit

Oma kommentti