Suomalaisten suosikkinäyttelijä vuoden tipattomalla: ”Alkoholi vei yöunet”

Näyttelijä Riitta Havukainen, 65, sädehtii pirteyttä ja hyvää oloa. Syykin on selvä, sillä Riitta paljastaa olleensa vuoden ajan ilman alkoholia. Se oli hänelle iso päätös.

– En minä aikaisemminkaan ollut mikään tenuveivari, mutta perustissuttelu oli tullut tavaksi. Sitä huomasi, kuinka vähintään joka toinen ilta tuli istuttua jossain tilaisuudessa lasi kädessä. Minulle tuli halu kokeilla toisenlaista elämää, mikä on tuntunut hyvältä, Riitta myöntää.
Alkoholin jättämistä vauhdittivat univaikeudet.

– Tämä on työtä, joka kiihdyttää mieltä. En saanut öisin mieltäni hiljaiseksi, kun ajatukset jäivät askartelemaan. Alkoholin jättämisen myötä unenlaatuni on parantunut ratkaisevasti. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä suuremmat hyvän unen vaikutukset ovat, Riitta näkee.

Suurempia vieroitusoireita alkoholin suhteen Riitalla ei ole tullut. Lopullista päätöstä alkoholin suhteen hän ei ole kuitenkaan tehnyt, mutta sanoo nauttivansa nykyään alkoholitonta olutta ja yrttiteetä viinin sijaan.

– Jos katson jotain elokuvaa tai tv-sarjaa, siinä korkataan kylmä kalja ja kaadetaan huurteista lasiin, saattaa alkaa tehdä mieli. Se menee kuitenkin ohi nopeasti.

Lue lisää Riitan kuulumisia Hymyn painetusta lehdestä! Jutun on tehnyt huipputoimittajamme Juhamatti Nieminen.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: alkoholi, Riitta Havukainen

Kommentit

Oma kommentti