Markus (vas) ja Mika Nikkilä, kuva: Kai Merilä

”Suomen Ghostbustersit” Mika ja Markus jahtaavat kummituksia huipputeknologisin laittein – jo 300 toimeksiantoa!

Valkeakoskelaiset veljekset Mika ja Markus Nikkilä voivat todeta henkimaailman olevan heille arkipäivää. He alkoivat jahdata kummituksia nelisen vuotta sitten. Tutkimukset suoritetaan Yhdysvalloista hankituilla huipputeknologisilla laitteilla.

-Olemme neljässä vuodessa käyneet tutkimassa ainakin 300 kohdetta. Ja jos kertoisin mitä on koettu, ei kukaan uskoisi, Markus kertoo Hymyn painetussa lehdessä veljeksistä tehdyssä haastattelussa.

Mika kertoo pelottavimmaksi keikakseen sen, kun eräässä talossa henkiolento kävi häneen käsiksi.

-Siinä talossa oli aikoinaan tapettu punakaartilaisia hukuttamalla. Kesken mittausten minut työnnettiin maahan naamalleni, Mika muistelee.

Miehillä on Ghostbox-niminen laite, joka skannaa radiokanavia satunnaisesti halutulla nopeudella ja muodostaa samalla niin kutsuttua white noise -ääntä. Laitteen avulla voidaan kuulla henkien ”ääntä”. EMF-mittari puolestaan ilmaisee sähkömagneettiset muutokset.

-Pirttikoskella oltiin yhdessä autiotalossa. Esitettiin kysymys ”onko täällä demoneita”. Ghostboxin kautta kuului vastaus: ”montakin”. Sitä ennen laitteen kautta kuului tukehtumisääniä ja kiljuntaa. Se oli aika kaoottinen tilanne, Mika Nikkilä kertoo.

Lue miehistä hyvin mielenkiintoinen raportti painetusta lehdestä.

Teksti:Hymyn toimitus, Kai Merilä
Avainsanat: kummitus, aave, haamu, Mika Nikkilä, Markus Nikkilä, Ghostbusters

Kommentit

Ai on tullut toinenkin veljespari haamututkimuksen pariin? Kivaa. Itse olen luullut, että Aavedata -pojat Jupe ja Marko Keskitalo on ainoita. Keskitalot on tehneet kaikissa tunnetuissa haamupaikoissa tutkimusta, löytyy tubesta. Heillä on Kinect-kamera, jolla saa näkyviin silmälle näkymättömiä kohteita. Aika huisaa.

https://www.youtube.com/watch?v=aBdlFgXWzqY

Oma kommentti