Suomen vahvin mies Riku Kiri: ”Heitin kännikalan niska-perseotteella aidan yli!”

Riku KiriMoninkertainen Suomen vahvin mies Riku Kiri on edelleen näyttävä ilmestys. Pituuttä äijällä on lähes kaksi metriä ja kourat ovat isot kuin karhulla.

47-vuotias kotkalaislähtöinen karpaasi oli toistakymmentä vuotta kärkisijoilla, kun Suomessa ja maailmalla kisattiin planeetan vahvimman ukon tittelistä. Menestystä tuli voimanostossakin. Juntturan penkkiennätys on t-paita päällä punnerrettu 302,5 kiloa.

Mutta mitä kuuluu mörssärille nyt? Siitä otti Hymy-lehti selvää, ja juttu on kokonaisuudessaan luettavissa printtilehdestämme.

Nykyään Kiri tekee remonttireiskan hommia perustamassaan yhden miehen rakennusfirmassa. Jos työtilanne sallii, hän lupaa palkata miehiä keikkatöihin.

Hymyssä Riku kertoo uransa ja elämänsä varrelta kaikenmoisia sattumuksia. Kerran Helsingin keskustassa kaljapöhnässä toikkaroinut äijä hyppäsi miehen konepellille istumaan.

-Näytin hampille käsimerkein, että voitko väistyä. Jono takana piteni. Siinä vaiheessa jouduin nousemaan autosta. Otin äijää niska-perseotteella ja heitin aidan yli tien vieressä olevalle työmaa-alueelle. Sain raikuvat aplodit takana olleen linja-auton matkustajilta, Riku Kiri muistelee isällistä ojennustaan.

 

 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Riku Kiri, Suomen vahvin mies

Kommentit

T-paita on juurikin oikea termi, onnkeksi älysivät sen mainita. Kiri kuuluu 302.5kg tuloksellaan yhdessä Sjömanin kanssa suomeen kaikkien aikojen kovimpaan penkkipunnertajaan.(vaikka nosto hylättiinkiin, niin rinnassa kävi ja tuli ylös kuin tyhjää). Ei muuten onnistu kovin monelta kaverilta, joka on 193cm pitkä. Kirin tulos on täysin kilpailukykyinen KENEN TAHANSA penkkituloksen kanssa.
Maailman ennätys T-PAITA punnerrus on noin 323kg, joten Kiri kuuluu kiistatta maailman kovimpaan kärkeen raakapenkkipunnerruksen osalta, kuten myös voimamieslajien.

T-paita on oikea termi koska kiri ei käyttänyt mitään hightech penkkipaitoja nostamisessa vaan puhdasta voimaa.

Suomen kaikkienaikojen vahvin!! Ihailtavaa tai ei mutta toista noin vahvaa ei ole suomen kamaralla syntynyt!

Kyllä se Riku nosti ilman penkkipaitaa, silloin ei ollut kunnon paitoja, eikä tietoa niillä reenaamisesta.

Varmasti Rikun elämässä hienoja aikoja nuo vahvimmat vuodet, mutta nyt hän on parhaassa kunnossa kokonaisuudessaan. Ei se pöhössä oleminen ole kovinkaan ihailtavaa, tietenkin pienen ryhmän silmissä voi olla.

pää enää ISO,kroppa kadonnut.Katoavaa on tuo voima & massa!

pitäiskö tossa oikeasti lukea t-paita? no onpa saatana meriitti, pitäiskö lukea penkkipaita?

Olikohan ollu korkea aita…. Hyvä Riku, olet vieläki äijien äijä! 🙂

Oma kommentti