Suosikkilaulaja karisti peräti 35 kiloa!

Lokki-hitillään vuonna 1994 koko kansan tietoisuuteen tullut laulaja Arja Havakka, 77, muistelee, että supervuosina keikkoja oli enemmän kuin vuodessa päiviä.

Epäsäännöllinen uni, syöminen ja jatkuva reissaaminen tien päällä nostivat artistin painoa pahimmillaan sataan kiloon. Kun monet joivat janoonsa vettä, Arja kulautti maitoa kurkusta alas litratolkulla.

–  Täysmaitoa meni 4-5 litraakin päivässä. Yöllä keikan jälkeen syötiin rasvaista ruokaa, bensa-asemilla välipaloja ja usein viinereitäkin, Arja kuvailee sumeilematta syitä kiloihinsa.

Muutama vuosi sitten tähti kyllästyi elopainoonsa, kun polvet ja selkä alkoivat kipuilla ja reagoida massaan.

–  Eihän siinä auttanut kuin ottaa järki käteen ja vaihtaa maito veteen tai ainakin pariin lasilliseen kevytmaitoa. Lisäksi piti pysyä ruokarytmissä sekä välttää liikaa rasvaa ja sokeria.

–  Laihtuminen surkastutti lihaksia ja sitten tarvittiin fysioterapiaa, hierojaa ja lihaskuntoilua, tänään 35 kiloa hoikempi Arja kertoo – ja sanoo pitävänsä puntarin lukemat nyt noin 65 kilossa

–  Pistä siihen jutun loppuun, että Havakan toive on – sitten joskus – kuolla terveenä, räväkkä nainen nauraa.

Lue Juha Veli Jokisen tekemä juttu painetusta lehdestä.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Arja Havakka, laihdutus, lokki

Kommentit

Onhan se terveydelle parhaaksi jos kilot pysyy aisoissa, mutta siinä missä meni Arjalta kilot, siinä meni myös ulko- näkö.. Katsoin ensin ,että kuka tuo ukko on ,ennen kuin aloin lukemaan juttua. Lokki on hieno valssi ja laulajan ääni sopii siihen kuin nyrkki silmään.. Ehkäpä se tuolla iällä on tärkeämpää pysyä terveenä ,kuin näyttää hyvälle..

Oma kommentti