Supo ei enää turvaa ministereitä – nyt sen tekevät nämä ammattilaiset!

Valtionjohdon henkilösuojaus keskitetään heinäkuun alusta liikkuvalle poliisille, joka on vastannut jo tähänkin asti tasavallan presidentin suojaamisesta.

Liikkuvalle poliisille siirtyviä tehtäviä tulevat olemaan valtioneuvoston jäsenten, eduskunnan puhemiehen sekä Suomeen suuntautuneiden valtiovierailujen ja kokousten VIP-henkilöiden suojaus. Aiemmin nämä kuuluivat suojelupoliisille.

-Keskittämällä toimintoja poliisissa turvaamme paremmin sekä osaamisen että resurssit. Liikkuva poliisi vastaa fyysisestä suojasta ja suojelupoliisi uhka-arvioista, poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoo.

Liikkuvan poliisin päällikön Kari Rantalan mukaan yli 60 vuoden kokemus tasavallan presidentin suojaamistehtävistä sekä organisaation valtakunnallisuus tarjoavat myös muun valtionjohdon henkilösuojaamiselle vankan ammattiosaamisen ja resurssit. Suojelupoliisin ja liikkuvan poliisin yhteistyö tulee jatkumaan tiiviinä, Rantala sanoo.

Suojelupoliisi vastaa edelleen valtionjohtoon kohdistuvien uhkausten selvittämisestä, laatii valtiovierailuja ja merkittäviä kokouksia koskevat uhka-arviot ja osallistuu asiantuntijan roolissa vierailujen ja kokousten turvallisuusjärjestelyihin. Lisäksi suojelupoliisi vastaa osaltaan Suomessa sijaitsevien suurlähetystöjen turvallisuudesta.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Supo, suojelupoliisi, liikkuva poliisi

Kommentit

Eihän liikkuva poliisi osaa mitään muuta tehdä kun sakottaa niin onneksi on meidän johtohenkilöt hyvin turvassa. Onneksi noita on jonoksi asti uusia jos vanhojen ja vanhasten päät putoaa..

Ei voisi vähempää kiinnostaa kuka noita sikoja suojelee.

Oma kommentti