Syöpään taas sairastunut Kari Vepsä teki hevostilalla sukupolvenvaihdoksen – paljastaa yllättävät tv-suunnitelmansa

Ensin korona vei laulaja Kari Vepsän keikat, ja talous joutui vaakalaudalle. Kaiken päälle vielä se pahin: eturauhassyöpä uusiutui kymmenen terveen vuoden jälkeen. Silti laulaja Kari Vepsä katsoo positiivisin mielin tulevaisuuteen. Hoidot ovat tepsineet. Kari kertoo elämästään Hymyn painetussa lehdessä ja näköislehdessä Reija Kokkolan haastattelussa.

Kun Kari aikoinaan osti hevostilansa Karkkilasta, hänellä oli haaveena se, että jatkaja löytyisi jälkikasvusta. Näin on käynytkin.

Kari kertoo Hymyssä, että tytär, Siri, osti tilan joitakin kuukausia sitten. Pariskunnan lapset Verona, 15, ja Vienna, 12, viihtyvät hevostilalla erinomaisesti. Etenkin Verona olisi hevostalleilla vaikka koko päivän. Vienna taas rakastaa tilalle hankittuja kanoja.

– Työ hevosten parissa on hyvin haastavaa. Olen iloinen siitä, että minun ei enää tarvitse sännätä tallille ihan jokaisesta rasauksesta. Ja onneksi Sirin mies, Perttu, on hyvin taitava käsistään, sillä talleilla on koko ajan jotain korjattavaa, Kari sanoo Hymyssä.

Vaikka sukupolvenvaihdos on tapahtunut, on Karilla edelleen kädet täynnä töitä. Niinkin paljon, että vaimo-Maija joutuu jatkuvasti huomauttamaan lepäämisestä.

– Artistin päivärytmi on jäänyt selkäytimeen. Minulla on tavallaan sekä päivä- että yötyö. En osaa tehdä musiikkia päiväsaikaan. Onneksi pääsen pian taas keikoille, kun koronarajoitukset helpottavat, Kari hymyilee.

Sukupolvenvaihdoksen kautta hevostilasta tulee entistäkin enemmän täyden palvelun talo. Tilalla on nyt kahdeksan omaa hevosta ja kymmenen asiakkaille kuuluvaa ratsua. Kari täyttää  ensi viikolla 70 vuotta, mutta työtään hevosten parissa hän ei aio jättää, vaikka päävastuu on hiljalleen siirtynyt jälkipolvelle. Kari tuntee hevoset ja niiden sielunelämän läpikotaisin. Siksi hän onkin niin suosittu hevoskouluttaja.

– Hevonen on iso ja vaarallinen eläin. Hätääntyessään se joko pakenee, tai potkii ja puree. Tärkeintä on sitouttaa hevosen omistaja oppimaan hevosensa hallintaa. Muuten iso työ menee hukkaan. Joskus tuntuu, että teini-ikäiselle ostetaan hevonen ajattelematta hevosen koulutukseen liittyviä asioita ja vastuita, Kari huomauttaa.

Tähänkin liittyen katse on tulevassa. Karin lähes koko elämän kestänyt melkeinpä mystinen yhteys hevosiin ja muihinkin eläimiin alkaa ehkä elää televisiossa.

– Suunnitteilla on ohjelma hevosten koulutuksesta, Kari paljastaa.

Kari ja tytär-Siri.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Kari Vepsä, sukupolvenvaihdos

Kommentit

Oma kommentti