Taksikuskin hätähuuto Vantaalla: Tienaan 2 euroa tunnissa!

Hymyn toimittaja istui vantaalaisen taksin kyytiin muutama päivä sitten arki-iltana. Se mitä hän kuuli kuljettajalta pisti ajattelemaan.

Suomi on taantumassa, sanovat vaihtelevat barometrit mitä tahansa. Ihmisten joukkoirtisanomiset ja kokonaisten toimialojen rakennemuutos ovat saaneet kuluttajat pelkäämään tulevaisuutta, säästämään ja lyömään kulutusjarrut pohjaan. Suhdanneherkät alat, kuten majoitustoiminta, ravintolabisnes ja taksiliikennöinti kärsivät herkästi. Arki-iltaisin takseilla ei enää kulje juhlakansaa, ei edes ”pikkulauantaisin”. Kesäkään ei ole tuonut kaivattua piristysruisketta, kuljettaja kertoo.

Toimittaja jutteli noin nelikymppisen taksinkuljettajan kanssa. Tämä kertoi ajavansa nimenomaan arki-iltaisin renkinä.

-Kun odotat pokaa kaksi tuntia tolpalla, saat sitten siitä kyydistä 12 euroa, josta sinulle tulee provisiona 4 euroa, ei paljon naurata. Sehän tekee peräti kaksi euroa tunnilta, kuski laskeskeli.

-Yhtenä päivänä lähdin lentokentälle, mutta sielläkin oli niin pitkät jonot, että kyytiä piti odottaa puolitoista tuntia, vaikka dataan tuli tieto satojen ihmisten saapumisesta lentokentälle.

Taksirengille ei kuljettajan mukaan makseta lainkaan lähtöpalkkaa, vaan ainoastaan provisio. Kun ei ole kyytiä, ei ole leipää.

-En sitten tiedä miten menee muissa kaupungeissa. Vantaa on sentään aika iso ja täällä on tämä lentokenttä, jonka pitäisi työllistää, mies pähkäili.

Kuvituskuva

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: euro, lama, taksi

Kommentit

Oma kommentti