Tällä tilalla on kuvattu myös Playboyta – Marika viihtyy maalla

Valokuvaaja Marika Kiviharju, 41, jätti Helsingin seurapiirit neljä vuotta sitten ja muutti maalle Muurlaan Varsinais-Suomeen.

– Korona-aikana olen tajunnut lopullisesti kuinka mahtavaa on asua maalla kaupunkiin verrattuna, onnellinen Marika kertoo Hymyn haastattelussa. Tuula Mäkelän kirjoittaman jutun voi lukea painetusta lehdestämme tai näköislehdestä.

Marikan farmiin kuuluu kuusi kanaa, kaksi kukkoa, neljä lammasta, pässi ja kaksi löytökoiraa, toinen Venäjältä ja toinen Romaniasta. Lisääkin eläimiä on tarkoitus ottaa, kunhan niille löytyy kunnolliset tilat.

Myös Marikan kaksi lasta ovat sopeutuneet maalle loistavasti.

– Täällä on kaikin puolin turvallisempaa. Vaikka kaverit jäivätkin Helsinkiin, uusia kavereita täällä on saanut helposti ja kaveripiirin eri-ikäisyyskin on vain hyväksi. Lapset pääsevät fillaroimaan itse kouluun ja harrastuksiin, oppivat hoitamaan eläimiä ja ottamaan vastuuta niistä, Marika luettelee maalla asumisen hyviä puolia lasten kannalta, ja lisää:

– Lapset myös oppivat, mistä ja miten se ruoka tulee lautaselle.

Nyt Marikan useampi ystävä suunnittelee maallemuuttoa. Varsinkin korona-aika on avannut ihmisten silmät laadukkaampaan asumiseen ja elämiseen.

Marika on tunnettu vähäpukeisista ja sensuelleista pinup-kuvistaan. Muutto Helsingistä maalle ei näkynyt asiakkaiden vähenemisenä. Tyypillinen asiakas on keski-ikäinen nainen, joka haluaa ainutkertaisen kuvauspäiväelämyksen. Asiakas on valmis matkustamaan Marikan luokse Saloon kauempaakin.

– Stailaamme ja meikkaamme asiakkaan ja kuvaamme hänet muutamassa eri asussa. On korkeita korkoja, punaisia huulia ja upeita kampauksia. Naiset yllättyvät upeasta lopputuloksesta ja usein heidän itsetuntonsa nousee. Kuvia laitetaan someen, niillä yllätetään puolisoita tai tehdään kotiin isoja julisteita ihan vaan itseään varten, Marika kertoo.

Onpa tilalla kuvattu myös Playboy-kuvia!

– Kuvasin Kirsi Rissasen Portugalin Playboy-lehteen. Hänellä oli kuvissa kukko kainalossa, Marika naurahtaa.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Kirsi Rissanen, Marika Kiviharju, Playboy, valokuvaaja

Kommentit

Kateeksi käy. Toivottavasti itsekkin saisi puistella kaupungin pölyt pois ja muuttaa korpeen. Siellä se mieli lepää.

Oma kommentti