Tältä heinäkuun sääennuste näyttää nyt!

Viimeisimmän kuukausiennusteen mukaan heinäkuun alku menee tavanomaista sateisemmassa säässä. Kuukauden edetessä odotettavissa on viimeisimpien ennusteiden mukaan vaihtelevaa kesäsäätä.

Euroopan keskipitkien ennusteiden keskus ECMWF on julkaissut tuoreimman kuukausiennusteensa. Selvimmät poikkeamat tavanomaisesta heinäkuun säästä löytyvät ennusteen ensimmäiseltä viikolta. Sen jälkeen epävarmuus on jo varsin suurta ja isotkin muutokset seuraavissa ennusteissa ovat mahdollisia, kertoo Foreca.

Heinäkuun kahdella ensimmäisellä viikolla on menty hieman viileämpään suuntaan. Varsinkin ensimmäisellä viikolla matalapaineen alue on tuoreimmissa ennusteissa siirtynyt enemmän Suomen ylle, ja odotettavissa on epävakaista säätä.

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla Suomi kuuluu laajaan matalapaineen alueeseen. Tällöin sää on vaihtelevaa ja sade- tai ukkoskuuroja esiintyy päivittäin jossain päin maata. Suuressa osassa maata viikon sademäärä kohoaa selvästi keskimääräistä runsaammaksi.

Tiistaina sateet painottuvat pohjoiseen. Viikon edetessä Suomeen virtaa etelästä kosteaa ilmaa. Kuurosateiden tarkkoja paikkoja ja ajoituksia on vaikea ennustaa, mutta päivittäin sadekuuroihin on syytä varautua suuressa osassa maata. Viikonloppuna voi saapua seuraavan matalapaineen myötä myös laaja-alaisempia sateita.

Viikon keskilämpötila on melko lähellä tavanomaista, mutta maan länsiosassa sekä pohjoisimmassa Lapissa voi olla hieman keskimääräistä viileämpää. Sadekuurojen lomassa esiintyy myös aurinkoisia alueita ja aurinkoisessa säässä päivälämpötilat ovat suuressa osassa maata 20 asteessa tai vähän sen yläpuolella. Ajoittain on myös tuulista.

Heinäkuun 8. päivä alkava viikko: Vaihteleva sää jatkuu

Heinäkuun toisella viikolla selvät merkit matalapainevoittoisesta säästä häviävät. Ajoittain matalapaineita ajautunee kuitenkin lounaasta myös Suomeen.

Lämpimin ilma pysyttelee ennusteen mukaan Suomen etelä- ja itäpuolella. Viikon keskilämpötila on lähellä tavanomaista.

Euroopan alueella tapahtuu ensimmäiseen viikkoon verrattuna selvä muutos. Suurin osa mantereesta hehkuu ennusteessa keskimääräistä lämpimämpänä, vain lännessä ollaan pohjoisen lisäksi paikoin lähellä tavanomaisia lukemia.

Euroopassa sää myös muuttuu kuivempaan suuntaan. Etenkin Välimeren seudulla ja idässä sademäärät jäänevät keskimääräistä pienemmiksi. Britteinsaarille puolestaan ajautuu Atlantilta runsaampia sateita.

Heinäkuun 15. ja 22. päivä alkavat viikot: Ennusteen epävarmuus on jo suurta

Ennusteen kolmannella viikolla lämpötilaennusteessa ei näy enää poikkeamia tavanomaisesta Suomen alueella. Myöskään sademäärässä ei esiinny enää suurempia poikkeamia.

Lähde: Foreca

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: Foreca, sää

Kommentit

Oma kommentti