
Sini Ariell. Kuva: Sinin kotialbumi.
Sini Ariell on avoimesti puhunut omasta lapsuudestaan.
Hän oli pienenä identiteetiltään poika. Nyt aikuisena Sinillä on vahva käsitys, että sukupuoli-identiteettiä voidaan etsiä rauhassa lapsena, ilman että aletaan ajatella lasta ”muunsukupuolisena” ihmisenä.
– Kaikki tietää ja ymmärtää, ettei ole olemassa ”muunsukupuolisia” ihmisiä, Sini Ariell räväyttää.
– Ihminen syntyy joko miehenä tai naisena. Sukupuoli on joko mies tai nainen. Kromosomit ihmisellä on joko XX tai XY jopa hermafrodiiteilla, joissa ihminen syntyy molemmilla sukuelimillä. Seksuaalisuus ja seksuaalinen suuntaus on ihan asia erikseen Jos ihminen kokee olevansa muunsukupuolinen, tarkoittaa se ainoastaan hämmennystä oman pään sisällä siitä, kumpaa sukupuolta nyt sitten edustaa. Muunsukupuolisuus on ainoastaan identiteettikriisi omasta seksuaalisuudestaan, hän toteaa.
Yllä olevassa kuvassa Sini lapsena. Hän oli poikatyttö. Sini on kertonut olleensa translapsi, joka eli omissa mielikuvissaan poikana.
– Muisteltiin äidin kanssa, että tämä vaihe itse asiassa kesti ensimmäiseltä luokalta ylioppilaaksi saakka, poikatyttönä. Ja kai mä edelleenkin olen aika poikamainen mimmi ja useat parhaat frenditkin on miehiä.
Sinin mukaan seksuaalisen identiteetin hakeminen voi kuulua lapsuuteen, mutta joskus myös aikuisuuteen.
– Tämä seksuaalisen identiteetin haku on harvinaista mutta ymmärrettävää, sillä meitä on moneen junaan. Pieni osa aikuisistakin kamppailee asian kanssa. Nuorille on ihan normaalia käydä itsetutkiskelua läpi, koskien omaa seksuaalista identiteettiään.
– On täysin turhaa lähteä kailottamaan sukupuolena mitään ”muunsukupuolinen” nimikettä, sillä kyseessä on ainoastaan henkilön omakohtainen hämmennys omasta identiteetistään. Sukupuolena jokaisella ihmisellä on joko mies tai nainen, muunsukupuolinen on vain tunne, ei sukupuoli.

Sini Ariell. Kuva: Kotialbumi.
Kommentit
Oma kommentti