Tämä parikymppinen kaunotar avautuu: ”Miksi en saa orgasmia, olen yrittänyt kolme vuotta”

Parikymppinen englantilaistyttö Megan Ward on tullut julkisuuteen kertomalla ongelmastaan.

Mirrorin mukaan se on se, ettei Megan saa orgasmia. Hän on viimeiset kolme vuotta yrittänyt saada seksuaalista tyydytystä käyttäen erilaisia seksileluja ja käymällä myös psykologilla, mutta ongelma ei ole poistunut.

Nainen on yllättäen saanut paljon kannustusta tulemalla asian kanssa julkisuuteen ja antamalla sille kasvot, sillä arvellaan, että jopa viidesosa naisista kärsisi Meganin kaltaisista ongelmista. 

Virallisesti puhutaan naisen orgasmihäiriöstä. Korkeasta kiihottumistilasta ja seksuaalisesta stimulaatiosta huolimatta nainen ei saavuta orgasmia, orgasmituntemusten voimakkuus on merkittävästi heikentynyt tai orgasmin saaminen pitkittyy huomattavasti.

Orgasmihäiriö on primaarinen silloin, kun nainen ei ole koskaan saanut orgasmia tai se voi ilmetä siten, että nainen saa orgasmin masturboimalla, mutta ei partnerin kanssa. Sekundaarissa eli hankitussa orgasmihäiriössä nainen on aiemmin saanut orgasmeja, mutta kyky niihin on jossain vaiheessa kadonnut. Syynä tällaiseen voivat olla esimerkiksi verisuonihäiriöt, stressi, hormonihäiriöt, alkoholi tai parisuhdeongelmat.

Primaarissa orgasmihäiriössä selvitellään potilaan omaan itseen liittyviä ongelmia tai ristiriitoja.

Lähteenä on käytetty Seksuaaliterveysklinikkaa.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: orgasmi, orgasmihäiriö

Kommentit

Oma kommentti