Tämä suomalaismissi romutti kuukauden aikana kolme autoa!

Emilia LehtomaaVasta valittu Hymytyttö Emilia Lehtomaa, 18, Rovaniemeltä ei ole mikään autoihminen. Sen voit lukea tästä haastattelusta.

Se klassinen kysymys.
- No, aivan mahtavaltahan Hymytyttö-titteli tuntuu, siitä voi todellakin olla ylpeä! Pyrin kyllä säilyttämään sen arvon.

Kaipa sinä nyt vähän ounastelit voittavasi kilvan?
- Ehen, mukana oli todella tasokkaita tyttöjä. Moni oli kokeneempikin kisailija. Ajattelin kuitenkin, että olin antanut itsestäni haastattelussa ja muutenkin mahdollisimman rehellisen ja aidon kuvan. Sellaisella yleensäkin pääsee pitkälle.

Mikä itse kilvassa oli jännittävintä?
- Ehkäpä Ruotsin-risteily. Se oli elämäni ensimmäinen, mutta ei varmasti jäänyt viimeiseksi.

Millaisen Hymytytön saimme Rovaniemen 18-vuotiaasta Emiliasta?
- Positiivisen ja motivoituneen. Odotan innolla kaikkia mahdollisia haasteita.

Hymytytöt 2010Sä oot hei Napapiirin gimmoja. Niinku Lapist ja sillee. Jos sä muutat stadiin, unohdatsä hei sun kliffan murtees?
- En usko, ainakaan täysin. Totta kai ympärillä olevien ihmisten puhetyyli voi jonkin verran tarttua, mutta toisaalta olen aina asunut Lapissa puhuen omaa murrettani.
- Minusta tuntuu erikoiselta se, miten murteeni pistää etelässä korviin. Itse olen kuullut hyvinkin monenlaisia murteita, sillä opiskelen Torniossa, ja monet luokkakaverinikin ovat muuttaneet sinne muualta.

Millaisesta perheestä tulet?
- Aika tavallisesta. Siihen kuuluvat äiti, isä ja kaksospikkuveljet. Lisäksi minulla on isosiskopuoli isäni aikaisemmasta avioliitosta. Isosiskoni asuu Helsingissä nykyään, joten en ole voinut olla hänen kanssaan niin paljon kuin olisin toivonut. Hän on kuitenkin todella tärkeä ihminen minulle, ja meillä on samanlaiset mielenkiinnon kohteet. Äitini ja isäni ovat valtion palveluksessa.

Mihin muihin missikisoihin olet osallistunut?
- Olen käynyt parissa pienemmässä missikisassa, kuten autoihin liittyvässä Miss Hot Rodissa, ja olen viime vuoden Miss Rovaniemi.
Vieläkö kauneusmarkkinat kiinnostavat?

- Saatan osallistuakin, mikäli jokin mielenkiintoinen osuu silmään. Kaikista kisoista olen saanut uusia kavereita, joiden kanssa tulee välimatkasta huolimatta pidettyä yhteyttä.

Kuka sinut ilmoitti kisaan?
- Näin ilmoituksen Hymyn verkkosivuilla. Mielenkiintoni heräsi, koska tiesin sen olevan hyvin organisoitu ja tunnettu kilpa. Olin positiivisesti yllättynyt!

Lapphilaiset osaavat othaa kuphia. Juotko minut pöydän alle?
- Olen opiskeluni ohella ravintola-alalla töissä, joten osaan kyllä käyttäytyä kunnolla yökerhossa, vaikka alkoholia tulisi otettua reilumminkin. Nykyään minulla ei ole aikaa kovinkaan paljon juhlia.

Se oli kossu, no mitenkäs kessu?
- Täytyy myöntää, että silloin tällöin tulee poltettua tupakkaa, etenkin jos olen tupakoivien ihmisten seurassa. Vakituisesti en polta, siitähän tulee ryppyjä, heh.

Millainen miekkonen saa sinut rakastumaan?
- Sellainen, joka saa minut nauramaan. Tärkeitä luonteenpiirteitä ovat myös spontaanisuus ja huumorintajuisuus. Pitää pystyä luottamaan toiseen!

Nauratit tuomaristoa ajokokemuksillasi. Kerrohan lukijoillekin niistä.
- Ajokortin saamisen jälkeen minulla on ollut jonkin verran ongelmia autojen kanssa. Ensimmäisen kuukauden aikana romutin kolme autoa, ajoin muun muassa venäläisten turistien perään. Onneksi he olivat oikein ymmärtäväisiä, sain tosin poliiseilta kirjallisen varoituksen.
- Kun sain oman autoni, ajoin sen kuusi kertaa viikonlopun aikana lumipenkkaan. Kuulin jopa ehdotuksen, että minulle kannattaisi asentaa eteen lumiaura. Sittemmin ajotaitoni ovat jonkin verran parantuneet, joskin olen viimeisen kuukauden aikana peruuttanut seinään ja hajottanut autostani puskurin törmätessäni lumipenkan kautta aitaan. No kukaanhan ei ole seppä syntyessään.

Oletko aito blondi? Kerro blondivitsi.
- Hiukseni ovat todellisuudessa maantieharmaat.

- Blondi meni yhdettätoista kertaa autokouluun. Opettaja tokaisi, että voi ei, sinä taas, mihin me jäätiinkään. Blondi: Siihen raitiovaunun ja bussin väliin Manskulla.

- Hah, hah, noin olisi käynyt minullekin, jos olisin ollut Hesassa autokoulussa.
Mitä haluat tehdä isona?
- Mainosala ja markkinointi kiinnostavat, opiskelen nyt audiovisuaalista viestintää.

Paras ruumiinosasi?
- Pidän sääristäni, sillä ne ovat aika pitkät. Valitettavasti olen usein mustelmilla, koska olen toisinaan kömpelö.

Paras luonteenpiirteesi?
- Kai se on huumorintaju. Yritän löytää asioista ne hauskatkin puolet. Samoin näen ihmisissä aina jotain hyvää. Olen kai turhankin sinisilmäinen.

Miten suhtaudut silikoneihin?
- Neutraalisti, kuten kaikkiin kauneusoperaatioihin. Jos joku tarvitsee, se menee ja ottaa. Itse en halua riskeerata terveyttäni kauneusihanteiden takia. Ihmisen ulkoinen olemus ei todellakaan ole niitä elämän tärkeimpiä asioita. Ja jos tuntuu, että itsessä on koko ajan kamalasti ulkoisia vikoja, luultavasti se vika onkin korvien välissä.

Asut lähellä Joulupukin pajakylää. Milloin lakkasit uskomasta pukkiin?
- Uskoin muistaakseni 8-vuotiaaksi. Minulla oli oma tonttu, joka toi joulukalenteriini lahjoja. Erään kerran löysin äitini vaatekaapista pussillisen tilpehööriä, ja epäilykset heräsivät, kun myöhemmin samat tavarat ilmestyivät joulukalenteriini. Samalla aloin kyseenalaistaa joulupukin olemassaolon.

Milloin itkit viimeksi?
- Kun katsoin elokuvan nimeltä Rakkautta vain. Olen aika tunteellinen ihminen.

Elämäsi traagisin juttu?
- Pahinta oli isoisäni kuolema, hautajaiset olivat päivää ennen kuin pääsin itse ripille.

Miten suhtaudut romanialaisiin kerjäläisiin?
- Heitä ei Lapissa näe. Ihmettelen, kuinka Suomessa kenelläkään voi olla syytä kerjätä.

Olisiko Tiitisen lista pitänyt julkaista?
- Olisihan se ollut ihan oikeutettua, mutta toisaalta, mitäpä menneisyyden kaiveleminen hyödyttää.

Mielimissisi?
- Satu Tuomisto. Olen ollut jonkin verran tekemisissä hänen kanssaan, ja hän vaikuttaa älykkäältä, kauniilta ja ahkeralta.

Mitenkäs uskoasiat?
- Olen käynyt rippikoulun ja kuulunut kirkkoon 18-vuotiaaksi asti. Erosin kuitenkin kirkosta vastikään, sillä en kokenut olevani uskossa. En väitä, etteikö jumalaa tai mitään korkeampaa voimaa voisi olla olemassa, mutta eri uskontoja on sen verran paljon, ettei oikein voi tietää, mikä niistä on ”se oikea”, vai onko mitään.

Tökeröin iskuyrityksesi?
- Tullaan kehumaan ulkonäköä tai jotain ruumiinosaa. En ole helposti imarreltavissa.

Tyypillinen koti-iltasi?
- Syön hyvää ruokaa ja kuuntelen musiikkia. Televisiota olen surkea katsomaan.

Harrastatko jotain?
- Töiden ja koulun vuoksi aika vähän. Kuntosalilla ruukaan käydä, jos on aikaa, samoin lenkkeily on mielekästä, kun lumet ovat sulaneet.

Terveisesi Hymy-lehden lukijoille?
- Hyvää kesää. Löysätkää pipoa, tai no, heittäkää se mieluummin kokonaan pois!

Alimmassa kuvassa: 1. pp Iina Pyymäki, Emilia Lehtomaa ja 2.pp Jonna Kolehmainen

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Hymytyttö, Emilia Lehtomaa

Kommentit

Oma kommentti