Tangokuningatar Heta Halosen lapsuuskuvat ja -muistot vain Hymyssä: Selvisin koulukiusaamisesta!

Iloinen ja nauravainen, kuin Arja Koriseva. Näin voitaisiin luonnehtia heinäkuussa Seinäjoella kruunattua uutta tangokuningatarta.

Vuonna 1991 Raumalla syntynyt Heta Halonen viestii positiivisuutta myös Hymyn haastattelussa. Hän myöntää hieman aristavansa julkisuutta, mutta kaikesta päätellen pärjää tässäkin roolissa vallan hyvin.

Heta kertoo muistavansa varhaislapsuudestaan joitakin Rauman katuja.

– Kuninkaankadulla asuttiin ihanassa puutalossa. Siellä oli muitakin lapsiperheitä.

Heta oli noin viiden vuoden ikäinen, kun perhe muutti Poriin.

– Olin omatoiminen lapsi. Saatoin lähteä torilta omin nokkineni kotiin, kun kyllästytti. Olin kuitenkin niin kuuliainen, etten mennyt yksin tien yli. Kerrankin yksi herrasmies tuli tueksi, kun piti mennä tien yli, Heta muistelee.

Joskus sattui niinkin, että äiti huolestuneena soitti poliisille etsiessään tyttöä. Kun äiti sitten tuli kotiin, hän totesi lapsensa leikkivän kaikessa rauhassa hiekkalaatikolla.

Hetan elämän ehkä raskain vaihe tuli kouluaikana.

– Kolmannesta luokasta eteenpäin tuli sellainen olo, että minut jätettiin muun porukan ulkopuolelle. Tuli kiusaamista. Ilmapiiri oli vähän sellainen, etten kelpaa porukkaan. Koulussa oli kyllä kavereitakin, mutta aina piti vähän jännittää.

– Haluankin lähettää kaikille koululaisille, joilla on hankaluuksia, sellaiset terveiset, että olkaa vaan sellaisia kuin olette, ja että olette hyviä juuri sellaisina!

Heta sanoo jopa ymmärtävänsä niitä, jotka kiusaavat.

– Ei heilläkään hyvin mene. Jotain on ollut pakko mennä elämässä väärään suuntaan.

Lue juttu kokonaan ja katso hellyttävät lapsuuskuvat painetusta lehdestämme tai näköislehdestä.

Teksti:Hymyn toimitus, Mika Lahtonen
Avainsanat: Heta Halonen

Kommentit

Oma kommentti