Tapio Suominen erikoishaastattelussa: ”Ensin olin hypätä parvekkeelta, sitten junan alle!”

Kivikkoisen tien kulkenut Tapio Suominen, 55, ei säästele itseään syöksykierteessään. Urheiluselostajan viime vuosia ovat varjostaneet niin sairastuminen kaksisuuntaiseen mielihäiriöön kuin alkoholin siivittämänä tapahtuneet rattikäryt, käsirysyt ja putkareissut, jotka lopulta maksoivat työpaikan Ylellä.

– Olen mokaillut, en voi sitä kiistää. On tapahtunut surullisia asioita, joissa alkoholilla on ollut oma roolinsa. Otin alkoholia lääkkeeksi pahaan oloon. Se aiheutti kertaluontoisia typeryyksiä, jotka olivat täysiä hölmöilyjä ja anteeksiantamattomia, Tapio myöntää painetussa Hymyssä julkaistussa erikoishaastattelussaan.

– Ilman ex-vaimoani en olisi selvinnyt. Birgit on traagisen taipaleeni suurin sankari, joka kuljetti minut kädestä pitäen läpi hankalien vuosien. Hän kuulee jo puheestani, jos minulla on jotain vialla, kiittelee Tapio.

Synkimpinä aikoina selostajalegendan päässä on pyörinyt itsetuhoisiakin ajatuksia. Talvella 2014 Tapio päätyi istumaan tuolloisen Hämeenlinnan keskustassa sijainneen kerrostalokotinsa parvekkeen kaiteelle alas katsoen. Keväällä 2018 Yleltä saatujen lähtöpassien myllerryksessä hän käveli synkissä ajatuksissa nykyisestä kodistaan parinsadan metrin päähän Parolan juna-asemalle.

Kokemuksensa ja koettelemuksensa Tapio on niputtanut nyt kirjaksi. Urheiluhullu – Stadioneilta suljetulle osastolle -kirjan mies työsti yhteistyössä kirjailija Lasse Lindqvistin kanssa. Lue Tapion haastattelu painetusta Hymystä, jutusta, jonka on kirjoittanut Juhamatti Nieminen ja kuvittanut Matti Matikainen.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Tapio Suominen, urheiluhullu

Kommentit

Oma kommentti