Tatuoija Hanna kertoo kaksi pyyntöä joihin hän ei suostu

Hymy tutustui tatuoija Hanna Paakkarin työhön hänen studiollaan Mikkelissä. Juttu on luettavissa painetusta lehdestä.

Lehdessä Hanna kertoo, että hänen vanhin asiakkaansa on ollut 72-vuotias mies, joka otti omien sanojensa mukaan elämänsä ensimmäisen ja viimeisen tatuoinnin käteensä. Alaikäisille Paakkari ei tatuointeja tee, vaikka niitä toisinaan kysytään.

– Kerran joku äiti kysyi perhetatuointia ja nuorin perheenjäsen olisi ollut 13-vuotias. Se nostatti verenpainetta: miten joku voi olla niin edesvastuuton ja edes kysyä moista. Sen ikäinen ei ole mitenkään kypsä tatuointiin. Sanoin, että toivon, ettei hän löydä Suomesta tekijää.

Silloin tällöin viestiä tulee miehiltä, jotka pyytävät tatuointia vehkeeseensä. Niillekin löytyy tekijänsä, mutta Paakkari ei lukeudu siihen joukkoon. Naisten häpykummun päälle hän kuitenkin on tehnyt kuvia. Paakkari on tatuoinut myös toiseen intiimiin ja herkkään paikkaan, kun parikymppinen asiakas halusi nänniensä ympärille sydämet.

Joskus huonot kokemukset halutaan ikään kuin pyyhkiä pois kauniilla kuvalla. Jos arvet ovat syntyneet perheväkivallan seurauksena, harva haluaa muistella niitä. Silloin ratkaisu voi olla tatuointi. Viiltely- ja raskausarpia peitellään myös.

Jutun on Hymyn painettuun lehteen kirjoittanut ja kuvittanut Jenna Lehtonen.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: tatuointi, Hanna Paakkari

Kommentit

Oma kommentti