Tatuoija-Minna: Tämä on nyt in!

Tatuoija Minna Paakkari vie painetun Hymyn lukijat ”leimojen” maailmaan.

Hän kertoo lehdessä, että tatuointitilanteet voivat olla hyvin herkkiä hetkiä, jolloin tatuoijan on osattava kuunnella ja lukea asiakastaan oikein. Jos ihminen on epävarma tatuoinnista, Paakkari huomauttaa asiasta. Silloin on osattava sanoa suoraan. Etenkin miehet tuntuvat harkitsevan tatuoinnin ottamista pitkään. Paakkarin mukaan naiset ovat spontaanimpia ja saattavat inspiroitua esimerkiksi Pinterest-kuvapalvelussa näkemästään kuvasta.

– Joskus asiakasta pitää jarruttaa. On oltava valmis sanomaan, mikä toimii ja mikä ei. Turvallisuus -ja hygieniahommien jälkeen suuri merkitys on myös sillä, että osaat katsoa ihmisen muodot ja tuet niitä sillä kuvalla. Saatan ehdottaa vaikka käsivarressa tiettyä paikkaa, jotta olkapää näyttää ryhdikkäämmältä.

Paakkari korostaa, että henkilö kuvan alla on nähtävä sekä henkisesti että fyysisesti. Tatuoinnin on istuttava kantajalleen. Jos tekijän taidot eivät riitä asiakkaan toivomaan kuvaan, siitäkin on sanottava suoraan. Harva ymmärtää, että tatuoinnin poisto-operaatio maksaa huomattavasti enemmän kuin itse kuvan ottaminen.

Paakkarin mukaan asiakkaat käyttävät tatuointiin keskimäärin 250–400 euroa. Jos 1990-luvulla haluttiin käsivarteen piikkilankaa, nykyään pienet ja graafiset viivatyöt, kuten siluetit, ovat suosittuja.

Hymyyn jutun on kirjoittanut ja kuvittanut Jenna Lehtonen.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Minna Paakkari, tatuointi

Kommentit

Oma kommentti