Tiesitkö tämän erityispiirteen Thaimaasta? – naiset ja miehet hikoilevat vieri vieressä vain sarongit yllään

Kuvituskuva, ei liity juttuun.

Thaimaa on edelleen lomaparatiisi, jonka turismi on alkanut toipua koronavuosien jälkeen.

Useille maassa ensi kertaa lomaileville upeat aurinkorannat, meri, saaret, ruoka, hieronnat ja paikallisten ystävällinen hymy ovat loman parasta antia.

Ainakin ne, jotka ovat käyneet useammin tai viettäneet pitkiä aikoja Hymyjen maassa tietävät, että Thaimaassa, kuten Phuketissa, on höyrysaunoja. Ihan totta! Niitä lämmitetään puulla ja mukavan ”mausteen” tuo lisäksi sitruunaruoko, jota poltetaan puiden seassa. Se antaa mukavan mausteen hoitavaan höyryyn.

Joitakin aikoja sitten Phuketin Chalongissa käytiin suomalaistenkin suosimassa höyrysaunassa, jonka yhteydessä työskenteli puolenkymmentä hierojaa. Paikalliset naiset ja miehet sekä turistit viihtyivät lempivässä höyryssä ja saunottelun lomassa kävivät nauttimassa ammattitaitoisesta thai-hieronnasta. Tyypillinen saunapukeutuminen oli peittää keho sarongilla eli ohuella kangasliinalla. Muuta ei sitten saunapukeutumisessa ollutkaan. Jotkut miehet tosin pitivät jalassa sortseja, mutta tyypillisin asu sekä naisilla että miehillä oli saronki.

Saunominen ei siis ole vain suomalaisten juttu, vaan hyviä saunoja löytyy myös Thaimaasta.

Thaimassa höyrysaunan suihku.

Teksti:Hymyn toimitus

Kommentit

Oma kommentti