Tiesitkö? Vesi tepsii näihin kahteen ”vaivaan”

Tiesitkö, että monesti päänsärky lähtee vettä juomalla – ja nälkä myös.

Syynä on se, että nestevajaus voi aiheuttaa ihmiselle päänsärkyoireita. Esimerkiksi edellisenä iltana nautittu alkoholi on voinut kuivattaa elimistöä. Et siis välttämättä tarvitsekaan päänsärkypilleriä, vaan kokeile ensin juoda tunnin parin aikana riittävästi vettä.

Usein myös nälkä naamioituu janon tunteeksi. Tätä ei monikaan ymmärrä elimistönsä merkkikielenä. Kannattaa siis ennemmin kuin ryhtyy tekemään itselleen tuhtia välipalavoileipää kulauttaakin lasillinen vettä, ja toinen vielä hetken kuluttua.

Veteen voi lisätä makua antamaan sitruunaa tai vaikkapa yrttejä – jos pelkkä vesi ei sellaisenaan tunnu miellyttävältä.

Mikä on sitten oikea määrä vettä päivän aikana? Ei liikaa, sillä silläkin on haittansa. Monet painoaan tarkkailevat juovat litratolkulla ja saattavat aiheuttaa itselleen sen, etteivät munuaiset enää pysty poistamaan riittävän nopeasti ylimääräistä vettä elimistöstä. Tällöin verestä tulee ohuempaa ja sen suolapitoisuus vähenee. Ulkomailla on jopa raportoitu vedenjuontikilpailuista syntyneitä myrkytystiloja. Oikea määrä vettä päivän aikana on litrasta puoleentoista. Juomisen tulee tapahtua päivän aikana tasaisesti.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: päänsärky, nälky

Kommentit

Oma kommentti