Toimittaja testasi, millaista on liikkua pyörätuolilla Helsingin vilskeessä: Matka tyssäsi jo kotirappuun!

Hymyn gonzo-journalisti Esa Pesonen päätti tällä kertaa kokeilla miltä liikuntaesteisestä tuntuu. Raportti on luettavissa Hymyn painetusta lehdestä Kari Pekosen kuvittamana.

”Voisi kuvitella, että pyörätuolilla liikkuminen on helppoa, mutta sitä se ei ollut, vaikka esteettömyys on parantunut viime vuosikymmeninä huimasti. Esteettömyyden merkitystä ei ymmärrä, ennen kuin itse yrittää pärjätä pyörätuolin kanssa. Pyörätuolissa on haastavaa pärjätä myös asunnossa, johon ei ole tehty muutostöitä”, Pesonen kirjoittaa jutussa ja jatkaa:

”Ulkona liikkuessa huomioon on otettava myös se, että helmikuisena testauspäivänä ei ollut lainkaan lunta tai loskaa, kuten normaalisti tuona aikana jopa Helsingissä. Talvisin lumi ja jää vaikeuttavat pyörätuolilla liikkumista huomattavasti. Nyt nämä elementit jäivät kokeilematta. Vettä, räntää ja tuulta sen sijaan riitti senkin edestä, kuten tänä talvena lähes koko Suomessa.”

Lue reportaasista kuinka esimerkiksi katutyöalueilla sujuu:

”Jos katutyöt ärsyttävät autoilijoita ja jalankulkijoita, niin pyörätuolilla liikkuvalle ne ovat jo todellinen ongelma. Märkä hiekka ja kivet estävät tehokkaasti etenemisen. Siinä on turha enää kiirehtiä liikennevaloihin. Hyvä kun pääsee eteenpäin. Lisäksi katukiveykset ovat normaalia korkeammalla katutyöalueilla. Pyörätuolilla ei kannata joutua katutöiden keskelle…”

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: pyörätuoli

Kommentit

Oma kommentti