Transukupuolinen Victoria omistaa edelleen miehen sukuelimet: Seurustelen naisen kanssa

Joona Karppisena Pohjois-Suomessa 33 vuotta sitten syntynyt nykyinen Victoria Karppinen on tyytyväinen elämäänsä. Erityisesti siksi, että koko lapsuus- ja nuoruusiän elämää varjostanut salailu jäi kokonaan taakse aikuisiällä.

– Enää ei tarvitse piilotella todellista minää ja se on helpottanut kaikessa. Olen nyt elänyt naisena viimeiset viisi vuotta, Victoria kertoo Hymyn painetun lehden haastattelussa toimittajallemme Kai Merilälle.

Victoria tiesi jo lapsena olevansa erilainen kuin ikäisensä muut pojat. Hän viihtyi paljon omissa oloissaan, sillä äidin meikit ja vaatteet kiinnostivat enemmän kuin vaikkapa sotaleikit ja jalkapallo.

– Olen aina tuntenut olevani tyttö, joka syntyi pojan kehoon, Victoria tähdentää.

– Kyllähän siinä kävi niin, että monet kaverit kaikkosivat, kun aloin näyttäytyä julkisesti naiseksi pukeutuneena. Jossain vaiheessa kuulin, että kuviani oli levitelty netissä ja niitä pilkattiin. Silloin tuli mietittyä paljonkin, että olenko ihan sairas päästäni.

Viisi vuotta sitten Victoria teki suuren päätöksen. Hän alkoi elää kokonaan naisena. Victoria aloitti myös hormonihoidon, jolla häivytetään miehisiä piirteitä. Puolitoista vuotta sitten hän hankki silikonirinnat. Victorian naisellisuutta on lisätty myös hiusten- ja ripsienpidennyksillä, täyteaineilla muovatuilla huulilla ja leukalinjalla.

– Minulla on yhä miehen sukuelimet. Olen miettinyt sukupuolenkorjausleikkaustakin, mutta en koe sitä juuri nyt tarpeelliseksi. Naiseuteni ei ole siitä kiinni. Ja leikkauksen voi tehdä viiden tai vaikkapa kymmenenkin vuoden kuluttua, jos siltä tuntuu.

Useimmille voi tulla ehkä yllätyksenä se, että Victoria seurustelee naisen kanssa.

– Olen aina kuitenkin tykännyt tytöistä enemmän kuin miehistä. Minulta on joskus kysytty, että mikä sitten koen olevani sänkyhommissa? Olen vastannut, että ehkä eräänlainen lesbo, Victoria hymähtää.

Teksti:Hymyn toimitus, Kai Merilä
Kuvat:Kai Merilä
Avainsanat: transsukupuolinen, Victoria Karppinen, Joona Karppinen

Kommentit

Oma kommentti