TS: Virolaisten raksamiesten autot hinataan pois – ja monien muidenkin pysäköintihäirikköjen!

Suurimmat kaupungit ovat kyllästyneet siihen, että porukka pysäköi miten sattuu eikä maksa parkkisakkojaan. Nyt loppuu moinen. Ongelmapysäköijä saa hakea autonsa hattu kourassa kaupungin varikolta, jonne se on hinattu tai sitten pyytää paikalle henkilön, joka vapauttaa auton pysäköintilukosta. Tämä kaikki siis rahaa vastaan. Aiheesta kirjoittaa Turun Sanomat.

Avuksi tulee uusi mobiilisovellus, joka kavaltaa, että pysäköintihäiriköllä on piikissään viisi maksamatonta sakkoa. Tämä riittää järeämpien toimenpiteiden perusteeksi.

Turku on ensimmäisten joukossa lähdössä narauttamaan pysäköintihäirikköjä. Tampere on mukana peesissä ja Helsinki on tulossa mukaan myöhemmin. Turussa ongelmaan on havahduttu, kun kaupungin kassaan jäi tuloutumatta 92 000 euroa sakkoja viime vuonna, kirjoittaa Turun Sanomat. Ongelmapysäköijissä on myös paljon ulkomaalaisia.

Kaupungin kiinteistölakimies toteaa, että aina kun alueella avautuu rakennustyömaa, virolaisten rakennusmiesten autoista tulee pysäköintiongelma.

Viro ei luovuta autojen omistajatietoja Suomelle, joten sakkojen perintä on ollut hankalaa. Nyt lääkkeeksi otetaan taikatemppu nimeltä ”mulle raha, sulle auto takaisin”.

Turun Sanomien juttu

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: pysäköinninvalvonta

Kommentit

Oma kommentti