Tukiaisen pahoinpitelemä pettyi hovioikeuden tuomiosta: ”Suomessa ei joudu linnaan näköjään millään!”

Johanna Tukiainen on tuomittu 105 tunnin yhdyskuntapalveluun. Hovioikeuden tänään antama tuomio on aiheuttanut vilkasta keskustelua Tukiaisen kyvykkyydestä suoriutua palvelusta. Tukiaisen pahoinpitelemäksi joutunut mies on ihmeissään tuomiosta.

Hänen oman asiansa käsittely on vielä esitutkintavaiheessa. Hymy uutisoi tapauksesta viime heinäkuussa.

-Tuntuu että Suomessa vankilaan päätyminen on käänteinen lottovoitto. Sinne ei taida päästä mitenkään, Henkkana julkisuudessa esiintynyt mies toteaa.

Hovioikeus muutti Tukiaisen saamaa kahta ehdotonta vankeustuomiota, jotka liittyivät muun muassa pahoinpitelyihin. Teot olivat sattuneet jo vuosina 2010 ja 2011.

Tukiaisen selviytymistä yhdyskuntapalvelussa on keskustelupalstoilla ehditty puida ahkerasti. Eniten on ihmetyttänyt kohujulkkiksen alkoholinkäyttö. Tukiaiselle on ennen hovioikeuden tuomiota tehty Rikosseuraamuslaitoksessa soveltuvuusselvitys, missä on kartoitettu syytetyn elämäntilanne ja motivaatio yhdyskuntapalvelun suorittamiseen. Hän on saanut myönteisen lausunnon. Kielteisten lausuntojen perusteena on tavallisimmin syytetyn hallitsematon päihteidenkäyttö.

Yhdyskuntapalvelu suoritetaan tarkan palvelusuunnitelman mukaisesti. Palvelusuunnitelmaa ja sen aikataulua on noudatettava täsmällisesti. Lievästä palveluehtojen rikkomisesta (esim. myöhästyminen) seuraa suullinen tai kirjallinen huomautus. Törkeä rikkomus (esim. poisjäänti palvelusta tai päihtymys palvelupaikalla) voi johtaa palvelun keskeyttämiseen ja asian viemiseen syyttäjälle. Syyttäjän esityksestä tuomioistuin voi muuntaa jäljellä olevan rangaistuksen vankeudeksi. Yhdyskuntapalvelu voidaan keskeyttää ja muuntaa vankeudeksi myös uuden rikoksen takia.

-Löysää tämä nykymeno. Olen todella pettynyt, Tukiaisen päällekarkauksen uhriksi joutunut Henkka painottaa.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Johanna Tukiainen, tuomio, hovioikeus, yhdyskuntapalvelu

Kommentit

Oma kommentti