Tunnettu urheilulääkäri kaataa kylmää vettä alkoholiuskomuksen päälle – ei näyttöä!

Urheilulääkäri ja kolumnisti sekä kirjailija Pippa Laukka ei ole viinamäen naisia. Hän ei siis usko alkoholin terveysvaikutuksiin.

Aikoinaanhan puhuttiin siitä mummon iltahömpsystä. Puhuttiin myös, että hienosti keskieurooppalaisesti viiniä sievistellen ja naukkaillen sydän tykkää.

Ei kuulemma ole näin. Pippa Laukka romuttaa nämä selkeästi:

-Alkoholinkäytöllä ei ole minkäänlaista terveyshyötyä. Vielä kymmenen vuotta sitten Käypä hoito -suosituksessa ohjeistettiin, että kohtuullinen käyttö vähentäisi sydän- ja verisuonitautien riskiä. Se vähentäisi myös aikuistyypin diabetesta ja dementiaa. Uusimmat kansapromo_pippa_laukkainväliset tutkimukset osoittavat nämä virheellisiksi oletuksiksi, Pippa Laukka toteaa.

Hän kertoo asian Hyvinvoiva nainen (WSOY) -uutuuskirjassaan. Laukka on arvostettu urheilulääkäri ja kirjoittaa muiden muassa Helsingin Sanomiin.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: alkoholi, Pippa Laukka, viina

Kommentit

olen aivan samaa mieltä Pippa Laukan kanssa.Alkoholi on vielä suurempi terveyshaitta kuin politiikka ja työttömyys yhteensä.Alkoholin vaaroista ei tiedoiteta riittävästi.Tässä hieman ajattelemisen aihetta:Tupakkaa ja viinaa ei voi vetää samalle viivalle elämän tuhooojana.Tupakka on terveyshaitta josta jatkuvasti puhutaan mutta alkoholia mainostetaan.En ole koskaan lukenut uutisia jossa sanotaan että henkilö veti pari norttia ja sitten lähti tekemään murhia,perheväkivaltaa rtöstöjä jne…. ihmiset ajatelkaa ja ymmärtäkää että ihmisen terveyden tuhoojana onkin itse informaation puute viinasta,koska poliittinen valta ajattelee vain euroja, ei haittoja.Hyvinvointialan tuotekehitys mentori/taiteilija Esa Hellsten

Oma kommentti