Tv-kokki Kape Aihinen täyttää 50: ”Tätä tarjoaisin Räikköselle, jos hän tulisi kylään”

50 vuoden rajapyykin saavuttava keittiövelho haaveilee tasapainoisemmasta elämästä, mutta lupsakkuudestaan mies ei ole valmis luopumaan.

– Mottoni on ”kasva isoksi, älä aikuiseksi”, Kape Aihinen viitoittaa Hymyn painetun lehden haastattelussa toimittajallemme Juhamatti Niemiselle.

Täytät toukokuun 30. päivä 50 vuotta. Mitä ajatuksia tulevat pyöreät herättävät?

– Eipä mitään. Ikä on vain numero. Mottoni on ”kasva isoksi, älä aikuiseksi”. Olen lupsakka kokkipoika, joka nauttii jokaisesta päivästä. Edelleen tykkään fiilistellä Daruden Sandstromin ja Metallican Enter Sandmanin tahtiin.

Pyöreitä viettää kohta myös Kaappaus keittiössä -ohjelma, jota olet luotsannut televisiossa vuodesta 2012 lähtien. Mihin ohjelman suosio perustuu?

– Aitouteen, rehellisyyteen ja läsnäoloon. Ohjelma koskettaa kaikkia. Siinä yhdistyy tirkistelyefekti, kun ihmiset pääsevät kauhistelemaan toisten jääkaappeja. Se tuo aitoutta ja rehellisyyttä. Siihen päälle kokki, joka on mukana sohlaamassa kolmen päivän ajan.

Jos saisit kenet tahansa maailmassa luoksesi syömään illallista, kenet kutsuisit ja mitä kokkaisit?

– Hmm, Kimi Räikkösen. Kun hän viimeksi tuli Roster-ravintolaani syömään, hän otti alkuun lohta ja päälle pihvin. Jos saisin hänet kotiin viettämään iltaa, nautittaisiin olutta ja wingsejä.

Noloin keittiömuistosi?

– Aika vähän niitä on sattunut, mutta yksi muistettavimmista tapahtui pekonipyreen sekoittamisen yhteydessä Chez Dominiquen keittiömestarivuosina 2000-luvun alussa. Blenderin muovikannen keskimötti jäi ottamatta pois. Se valui pyreiden joukkoon. Kone vain röhisi ja pörisi. Pitkään uskottelin äänen tulevan pekonin rustoista, kunnes totuus valkeni. Koko pekonipyre oli täynnä muovirisuja ja uusiksi meni.

Lue koko juttu lehdestä/näköislehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Kape Aihinen

Kommentit

Oma kommentti