Työkkärin virkailija kysyi Jari Lindströmiltä mitä hän on tehnyt viimeksi: ”Olin työministeri”

Entinen työ- ja oikeusministeri Jari Lindström, 54, esitteli kotiseutuaan Kuusankoskea Hymylle. Samalla muisteltiin mennyttä ja pohdittiin tulevaa. Politiikan mies jättää pian lopullisesti. Juttu on luettavissa painetusta Hymy-lehdestä. Sen on kirjoittanut Esa Pesonen ja kuvittanut Kari Pekonen.

Jari Lindström julkaisi hiljattain muistelmansa, jossa hän avaa poliitikoksi harvinaisen avoimesti elämänsä kipukohtia sekä tietenkin perussuomalaisten hajoamista kesällä 2017. Nyt selkeästi hyvinvoivalla Lindströmillä ei ole ikävä ministerin töitä eikä sen tuomaa stressiä.

– Jään pois Kouvolan kaupunginvaltuustostakin kuluvan kauden jälkeen. Minua on kosiskeltu useampaankin puolueeseen, jopa demareihin. Politiikka riitti nyt minun osaltani.

Kirjan kirjoittamisen Lindström aloitti jäätyään työttömäksi ministerin pestin jälkeen ja pudottuaan eduskunnasta viime vuonna.

– Tällä hetkellä olen työtön työnhakija, en nosta kuitenkaan työttömyyskorvausta. Työvoimatoimiston virkailija kysyi, mikä se olikaan se työ, jota olet tehnyt viimeksi? Virkailija hämmentyi, kun esittelin viimeisen työkokemukseni olevan työministerinä. Sanoin, että huomenna loppumassa hommat.

Aivan työttömänä Lindström ei ole ollut. Muistelmiensa kirjoittamisen lisäksi hän on vetänyt Kouvolan kaupungin työllisyysryhmää. Hän saa myös kansanedustajan sopeutumisrahaa. Nyt jo 54-vuotiaan Lindströmin ei ole aivan ongelmatonta enää työllistyäkään.

– Pyyntöjä on tullut eri puolilta kertomaan työllisyysasioista. Saatan perustaa oman toiminimen tai siirtyä jonkun leipiin.

Lue juttu painetusta lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Jari Lindström, työministeri, työtön

Kommentit

Oma kommentti