Työministerillä loistoeläke!

Lauri IhalainenUsea kuusikymppisenä eläköityvä johtaja hakeutuu suuryritysten hallituksiin. Jo yhdenkin hallituksen jäsenyys tuo eläkeläiselle tavallisen keskipalkkaisen duunarin vuosiansiot. Lisäksi uuden eläkelain perusteella eläkepäivien hallitusammattilaiset voivat entisestään kartuttaa eläkkeitään.

Tyyppiesimerkki uuden herraluokan hallitushaista on uuden hallituksen työministeri, SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.). Myös hän on ollut hyväksymässä jokaisen 1990-luvun alun jälkeen tehdyn eläkeleikkauksen taitettuine indekseineen.

Jäätyään 62-vuotiaana loistoeläkkeelle, muun muassa miljarditappioita tehneen Osuuspankki Yhteistuen hallinnossa saatu kokemus teki miehestä hallitusammattilaisen. Eläketuloillaan sekä kahden valtionyhtiön – VR:n ja Solidiumin – maksamilla kokouspalkkioilla Ihalainen ylsi jo ennen ministerinpalkkaa yli 16 000 euron kuukausiansioihin!

Turhia menojakaan ei Ihalaisella vaaleista koitunut, kun vaalitulot maksettiin pienipalkkaisten SAK:laisten jäsenmaksuista.

Ihalainen ei ole kuitenkaan ollut ainoa ”nuori eläkeläinen”. Menossa on alle kuusikymppisten järjestö- ja eläkejohtajien vuolas virta reserviin.

Lue lisää uusimmasta Hymystä, miksi nuoret, terveet miehet jättävät huippuvirkansa siirtyäkseen eläkkeelle juuri tänä vuonna.

Teksti: Hymy
Avainsanat: Lauri Ihalainen

Kommentit

Eläkeyhtiö väitti, ettei laskenta muutu v. 2012 alusta. Mistä löytyy lisää tietoa?

Toimettomuus puuttua Venäjän kuljetuspalkkojen virtaviivaistamiseen Suomen tasolle kesti Ihalaiselta käytäväpuheiden tasolla, kunnes media toi asian julkisuuteen, VR:nkokouspalkkiot kyllä kuittaantuivat. Työttömyys Suomessa laskee luonnollisen poistuman kautta ilman Ihalaistakin ja siitä huolimatikin.

Ihalaisen ministeriura on kestänyt vain kaksi kuukautta ja työttömyys alenee eilen julkaistujen tilastotietojen mukaan.

AY-pomot tunnetusti ovat duunarin asialla aina kun sielä Audin takapenkiltä vaan ehtivät.

Ihan hyvä liksa – kirvesmiehelle. Nuorille opiksi, että opiskelu ei kannata, vaan p***een nuoleminen…

Montakohan kymmentätuhatta suomalaista saisi työpaikan ja paljonko saataisiin lisää verotuloja jos tämä isoherra hoitaisi töitään niinkuin pitäisi.

Eipä tuo ole juurikaan mitään saanut aikaiseksi ja täysin turhasta saa palkkansa.

Hänellä olisi ollut monta vuotta aikaa poistaa harmaatalous suomesta vaan eipä noilla palkoilla paljoa kannata lähteä sekottaan pakkaa.

Eipä tuo ole juurikaan mitään saanut aikaiseksi ja täysin turhasta saa palkkansa.

Hänellä olisi ollut monta vuotta aikaa poistaa harmaatalous suomesta vaan eipä noilla palkoilla paljoa kannata lähteä sekottaan pakkaa.

Hieno homma hänelle. Onneksi kukaan ei estä meitä muitakaan luomasta tuon kaltaista uraa. Yrittäminen ja ahkeruus palkitaan ja se on ihan oikein.

Ei Ihalainenkaan voi olla ministerinä valionyhtiöiden hallituksissa. Muuten on erinomaista, että hänen kokemuksensa ja osaamisensa ovat Suomen käytössä. Se, mikä häneltä jää tekemättä, onkin sitten mahdotonta.

Oma kommentti