Työssä käyvätkin kärsivät köyhyydestä – nyt heille tuli apua!

Vantaalle on alkuvuonna perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on avustaa vähävaraisia työssäkäyviä henkilöitä ja heidän perheitään.

Toiminta on vasta käynnistymässä ja siitä ilmoiteltiin Vantaan Facebook-keskusteluryhmässä hiljattain.

Ahkeruus palkitaan ry:n toiminnan tarkoituksena on edistää työssäkäyvien ihmisten henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

Yhdistyksen mukaan pelkästään sairaus voi sekoittaa työssäkäyvän talouden hetkellisesti. Suomessa on hyvä terveydenhuolto ja ilman kalliita vakuutuksiakin kaikilla on mahdollisuus käydä lääkärissä, mutta yllättävän suuret lääkekulut tai pitempi sairasloma aiheuttaa sen, ettei työssäkäyvä enää selviäkään palkallaan.

-Jatkuvasti puhutaan työttömien köyhyydestä ja leipäjonoista, mutta myös monet työssäkäyvät ovat tänä päivänä erittäin tiukilla taloudellisesti. Työssäkäyvällä ei ole aikaa eikä voimia työnteon ohella juosta tarjousten perässä eikä seistä leipäjonossa, vaikka talous on joskus samassa kunnossa kuin työttömän. Se on myös tosiasia, että harva työssäkäyvä kehtaa edes sanoa kuinka tiukilla talous on, kyllähän työssäkäyvällä tulisi olla rahaa vaikka pieniä ylimääräisiä kuluja tulisikin, yhdistyksestä lausutaan.

Yhdistys kysyykin: Tunnetko sinä yhteisöä tai yritystä, joka haluaisi antaa näille arjen ahertajille elämään jotain pientä luksusta? Yhteydenotot ja lisätiedot: ahkeruuspalkitaanry@gmail.com

Tällaisia yhdistyksiä tarvittaisiin enemmänkin!

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: yhdistys

Kommentit

Oma kommentti