Ulkomailta palannut Antti Kurhinen arvostelee viranomaisia: Tässäkö tämä valvonta on kun tullaan Suomeen?

Antti Kurhinen palasi Miamista, Yhdysvalloista, muutama päivä sitten ja elää nyt karanteenissa. Hän ihmettelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja terveysviranomaisten erikoista suhtautumista kotimaahan palaaviin. Heitä on tullut pari sataa tuhatta viime päivinä.

-Kun saavuin lentokentälle Helsinki-Vantaalle, odotin että tämmöisessä kriisitilanteessa minua olisi vastassa viranomaiset maskeissa, valkoisissa suojapuvuissa, jotka ohjaavat minut sivuun, kyselevät minulta mistä tulen, mitä olen tehnyt, kertoisivat minun karanteenista tarkkaan, miten minun pitää olla, mitä tehdä, kuinka käyttäytyä ja seuraukset jos en tottele, Antti kirjoittaa sosiaalisen median päivityksessään.

Mitään tällaista ei kuitenkaan ollut vastassa.

-Hämmentyneenä kävelin ulos lentoasemalta, hyppäsin taksiin ja ajoin kotiin. Mietin matkan aikana, että tässäkö tää valvonta on kun tullaan epidemia-alueilta Suomeen?

Kun hän tuli kotiin, hän sai tekstiviestin operaattoriltaan DNA:lta, jossa häntä suositeltiin olemaan karanteenissa 14 päivää.

-Ei mitään ohjetta, vaan menin sitten itse THL:n sivuille ja uutisiin googlettaa, kuinka minun pitää toimia. Muutaman päivän tässä olleena ja seuranneena touhua, olen kyllä todella hämmentynyt miten löysästi täällä suhtaudutaan kaikkeen, vaikka mediat on täynnä uutisia maailmalta, miten vakava tää Corona-virus on.

Antti on käynyt lenkeillä, koska karanteenissa saa ulkoilla. Hän huomasi monia silmiinpistäviä asioita, jotka Miamissa tehtiin toisin.

-Yleiskäymälät laitettiin Miamissa välittömästi kiinni, yleissalit kiinni, isot liikkeet kiinni, ravintolat kiinni, only take out, rannat kiinni ja moni muu asia mitä Suomessa edelleen saa olla auki.

-Joo, mä en ole lääkäri, mutta kyllä uskon sitä, mitä lääkärit sanoo, että eristys on ainut asia miten virusta vastaan kunnolla pystyy taistelee!

Antti ottaa puheeksi diktatuurin ja totalitaarisen yhteiskunnan, jossa asioita voidaan hoitaa tehokkaammin.

-Tässä tilanteessa sitten näemme sen eron, miten tämä pehmeä valta, demokratia, jossa vitkutellaan viimeiseen asti ja odotetaan ihmisten omaehtoista vastuutuntoa asiassa, että tajuavat eristää itsensä…

Lue Antin päivitys alta.

Maailmassa on tällä hetkellä kriisitilanne, se on ihan fakta vaikka moni sitä ei halua myöntää ja yrittää täysin elää…

Julkaissut Antti Kurhinen Torstaina 26. maaliskuuta 2020

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Antti Kurhinen, korona

Kommentit

Oma kommentti