Uusi käänne: K-kaupan videokohun järkyttävät taustat!

Helsingin Pasilassa sijaitsevan K-market Ratiksen somevideosta syntyi jokin päivä sitten jopa maailmalle asti kiirinyt kohu. Nyt puhuu paikan ex-kauppias Petri Hallikas. Hän kertoo rajun tarinansa.

Videolla, jonka nykyinen kauppias latasi nettiin yhteiskuntakriittisenä kannanottona, nähdään naispuolinen myyjätär ottamassa kiinni epäiltyjä myymälävarkaita. Kyseiset tapahtumat ovat myös syy siihen, miksi edellinen kauppias lopetti.

Petri Hallikas kertoo Hymy-lehdelle väsyneensä kaupan pitämiseen nimenomaan myymälävarkauksien vuoksi. Hänestä tuntui siltä, että ”porukka pääsi putkasta ja tuli suoraan varkaisiin läheiseen markettiin”.

Hallikas pyöritti kauppaa muutaman vuoden ja luopui siitä vuonna 2007.

-Ei tullut mitään, se oli aika järkyttävää, sillä varkaat veivät joka vuosi jopa 40 000 eurolla tavaraa, Hallikas muistelee Hymylle. -Kyllä täytyy sanoa että nostan hattua nykyiselle kauppiaalle Saku Kytölälle, että hän jaksaa edelleen taistella.

Hallikkaan mukaan kauppiaan perustehtävä häiriintyi.

-Mun piti olla kauppias mutta olin myymäläetsivä. Narkomaaneja, maahanmuuttajia, jopa perheenäitejä jotka varastivat lihaa lastenvaunujen sisällä…kaikenlaista tuli nähtyä, Hallikas toteaa.

Järjestäytynyttä ruokarikollisuutta

-Kerran pistin myyntiin ison määrän lihaa. Huomasin pian että sehän oli myyty. Että hienoa. Kun katsoin raportit huomasin että mitään ei ollut myyty, kaikki oli varastettu.

Myös isot juustopakkaukset lähtivät matkoihinsa omia teitään.

-Uskon että siinä oli kyse järjestäytyneestä ruokarikollisuudesta. Ne päätyivät jonnekin pitserioihin, Hallikas veikkaa.

Ex-kauppias on iloissaan siitä, että muuntorangaistus on palaamassa. Tämä tarkoittaa, että myymälävarkauksista kirjoitettuja sakkoja voidaan muuntaa tulevaisuudessa myös vankeudeksi, jos käryjä on riittävästi.

-Silti toivoisin yhteiskunnalta jämäkämpää puuttumista. Jos on maahanmuuttajataustainen ammattivaras, hänet pitää voida karkottaa Suomesta ja jos kantaväestöön kuuluva, linnareissu on ihan aiheellinen. Kauppiaalta varastamista tässä mittakaavassa ei voi kestää mikään yhteiskuntarakenne.

ONKO TÄMÄ JUTTU MIELESTÄSI TÄRKEÄ? JAA SE YSTÄVÄLLESI!

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: K-kauppa, myymälävarkaus, Petri Hallikas, Saku Kytölä

Kommentit

Oma kommentti