Valtosen perhe joutui jättämään kotinsa – ”piilevä tappaja vaani!”

Maarit Valtonen lapsineenJyväskyläläinen Valtosen perhe joutui kokemaan vuosi sitten elämänsä helvetin. Yläkerran asunnossa sattui vesivahinko, ja tämän jälkeen alakerrassa asuvat Valtoset, yksinhuoltajaäiti ja hänen kolme poikaansa, sairastuivat. Tuli kuumeilua, päänsärkyä, hengitysvaikeuksia, nivelongelmia ja muuta.

Kotona olleet mikrobikasvustot olivat levittäneet sisäilmaan kaasumaisia ja hiukkasmaisia myrkyllisiä epäpuhtauksia. Ne saivat nielun limakalvot turpoamaan ja olivat tukehduttaa.

Kotoa löytyi useita homelajeja, joista kolme myrkyllisiä.

-Sosiaalityöntekijä ilmoitti, että jos en löydä uutta asuntoa kahden viikon sisällä, lapset huostaanotetaan, Maarit Valtonen muistelee.

Nyt hän haluaa taistella ongelman vuoksi.

-Lääkärit eivät osaa yhdistää oireilua homeisiin. Perusteellisia tutkimuksia tehdään harvoin. Homepakolaisia on avustettava ja heille järjestettävä hätämajoitusta. Lääkäreitä on koulutettava tunnistamaan homesairaudet, sanoo Maarit vakavana Hymyn tammikuun haastattelussa.

Lehdestämme löytyy varsinainen home-extra. Kosteusvauriot ja homeet ovat vallanneet jo neljäsosan omakotitalosta. Suomi on täydessä sodassa hometta vastaan.

Maarit tietää, että kodin homeet voivat jopa tappaa!

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: home, Maarit Valtonen

Kommentit

Nimimerkille home sitä ja home tätä;suhtautumisesi on sama kuin valitettavasti useimilla viranhaltijoilla ja valitettavasti myös useimmilla lääkäreillä.Sisäilmamyrkyistä johtuva anafylaktinen shokki on hengenvaarallinen,samoin useimalla homeen takia sairastuneilla on erittäin pahoja hengitysvaikeuksia sisäilmaltaan ongelmaisissa rakennuksissa.Homeen voi myös yhdistää kuolemantapauksiin.On patologin tutkimuksissa löydetty aivoista homekasvustoa,samoin keuhkoista..mitä jos tutkituttasit oman pääsi kun kirjoitat tuollaisa komentteja asiaan syvemmin tutustumatta

Homeet eivät ole tappaneet yhtään ihmistä maailman historiassa. Tässäkin kyseisessä tapauksessa ongelmana on luultavammin mielenterveydellinen ongelma. On ilmaantunut lauma ihmisiä, jotka näkevät homeita kaikkialla. Ilmeisesti ei työnteko kiinnosta.

Jos haluat osallistua aktiivisesti talkoisiin näitä vääryyksiä vastaan, ota yhteyttä Homepakolaiset ry:hyn.

Mitä enemmän remontoitu sitä pahempi. Kun homeen ei enää haise tai haisee maakellarille, niin on jo myrkyt kyseessä, juuri nuo mitkä voivat tappaa tai ainakin viedä terveyden (jos tajuaa poistua kiinteistöstä). Jos kiinteistön omistaa työnantaja/vuokranantaja vastustus on erittäin kovaa

uudet tapetit ja laminaatit eivät auta kuin asian peittelyyn. vuokra-asuntomme paljastui homepommiksi ja me kaikki altistuimme enemmän ja vähemmän. lähes kaikki omaisuus meni, kukaan ei korvaa/ota vastuuta. hometta on lähes jokapaikassa ja jos kerran altistut niin aina siitä oirehdit

Suurin ongelma Suomessa näyttäisi olevan julkinen rakentaminen sekä kuntien omistamien kiinteistöjen remontointi. Sutta on tehty, sutta korjataan, jonka johdosta tulee uutta sutta. Tietotaito ei ole kohallaan ja asiaa vähätellään sekä vältellään usealla taholla vieläkin, vaikka asia kohta leviää käsiin kuin jokisen eväät. Parhaillaan taistelen vuokranalennuksista sekä vahingonkorvauksista kuntaa vastaan. Asunnossa ilmeni pahat sisäilmaongelmat vaikka muutimme siihen hometalosta ”turvaan” ja vaikka se oli ”remontoitu” … Sieltä jouduimme vaihtamaan kuntaa, kun ei enää ollut asuntoja tarjolla. Nyt ei kunta haluaisi maksaa edes lapsen koulumatkoja. Näin meillä hyvinvointivaltiossa.

Remppayhtiöt eivät valvo alihankintafirmojen tekosia, siksi niin moni sairastunut oireilee korjatuissakin rakennuksissa. Todella vaikeata löytää terveellistä asuntoa tai työpaikkaa.

Ongelmana voivat olla myös huoltoyhtiöt, ainakin täällä Kouvolassa. Huoltomiehet yms.eivät tiedä tai välitä homeista ja niiden haitoista ja vaikutuksista asujiin. Korjaukset tehdään huonosti jos ollenkaan.

eikä se tähän lopu…. itse homeongelmat kokeneena, että terveyden lisäksi tässä rumbassa menee talouskin pyllylleen: suurin osa meidänkin perheen omaisuudesta kaatopaikalle…

Melko kova ukaasi sosiaalitoimelta. Olisiko ollut parempi, että sosiaalitoimi olisi yrittänyt auttaa sen asunnon löytämisessä?

Valitettavasti tällä hetkellä homeista sairastuneiden tilanne on se, että mikään virallinen taho ei heitä auta! Paremminkin päin vastoin. Ihmiset ovat joutuneet mitä moninaisimpiin vaikeuksiin myös homeiden aiheuttaman kemikaaliyliherkkyden vuoksi. Miksi Sosiaali- ja Terveysministeriö ei ota tätä asiaa vakavasti? Pelätäänkö jossakin, että sairauden tunnustaminen voisi tulla liian kalliiksi? Sitä vartenko nämä ihmisuhrit? Tarvitaan diagnoosinumero homeiden myrkkyjen aiheuttamalle mcs-sairaudelle!

”Sosiaalityöntekijä ilmoitti, että jos en löydä uutta asuntoa kahden viikon sisällä, lapset huostaanotetaan, Maarit Valtonen muistelee”

Miksi näin? Eikö olisi kaikkien edun mukaista, että sosiaaliviranomainen auttaisi uuden asunnon hankkimisessa eikä uhkailisi huostaanotolla? Säästäisi yhteiskunnan varoja ja inhimillistä kärsimystä.

Oma kommentti