Vangittu: Mies tekeytyi kotihoidon hoitajaksi anastaen omaisuutta hoitokäyntien yhteydessä

Noin 40-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen rikoksiin tekeytymällä kotihoidon hoitajaksi anastaen omaisuutta hoitokäyntien yhteydessä Lahdessa. Poliisin kiinniottama henkilö on vangittu tekojen johdosta todennäköisin syin, kerrotaan poliisi.fi -sivustolla.

Epäilty on esitutkinnassa myöntänyt syyllistyneensä osaan tutkittavista rikoksista. Työntekijä on työskennellyt aikaisemmin kotihoidon hoitajana. Hänen epäillään tehneen rikoksia sekä työsuhteessa että työsuhteen jälkeisenä aikana.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet poliisin tietojen mukaan vuoden 2022 aikana ja tapauksia tutkitaan muun muassa rikosnimikkeillä törkeä varkaus, luvaton terveydenhuollon ammattitoimen harjoittaminen ja maksuvälinepetos.

Poliisi pyytää mahdollisia havaintoja ja yhteydenottoja, jos herää epäily, että kotihoidon asiakas olisi joutunut kuvatunlaisen rikoksen uhriksi kuluvan vuoden aikana. Havaintotiedot voi ilmoittaa sähköisesti osoitteeseen vihjeet.hame@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen 0295 414 222.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa ja korostaa, että kyse on yksittäisen henkilön suorittamista rikoksista, ei rikosilmiöstä.

Poliisi muistuttaa, että kotihoidon asiakkaiden ei tarvitse avata ovea hoitajille eikä tuntemattomille henkilöille. Normaalisti hoitaja soittaa ensin ovikelloa ja sen jälkeen itse avaa oven kotihoidolle luovutetulla avaimella tai avaimettomalla ovenavausjärjestelmällä.

Kotihoidon oikealla työntekijällä on mukanaan aina henkilökortti, jossa on Päijät-Soten logo, henkilön nimi, titteli, henkilönumero ja kortin umpeutumispäivä. Jos korttia ei ole näkyvillä, sen voi pyytää nähtäväksi.

Pitkäaikaisilla ja vakituisilla työntekijöillä kortti on kuvallinen, ja lyhytaikaisilla sijaisilla ja opiskelijoilla kuvaton. Kortti on pankkikortin näköinen, ja se on muovikotelossa. Henkilökortti ei näytä itse tehdyltä. Työntekijöillä on myös yllään tunnistettava työvaate, kuten liivi tai jakku, kerrotaan poliisi.fi -sivustolla.

Teksti:Hymyn toimitus

Kommentit

Oma kommentti