Kuva: Pekka Nieminen

Vappu Pimiältä suora ulostulo koulujen avaamisesta: ”Tätä kannattaa pelossa elävienkin miettiä”

Hallitus on päättänyt alkaa avata yhteiskuntaa koronan aiheuttaman ”lockdownin” eli sulkemisen jälkeen. Ensin avataan kouluja. Tämä tapahtuu kuun puolivälissä.

Vastustajia löytyy, myös opettajien leiristä. Yksi ääneen ajattelevista on Vappu Pimiä, joka on ottanut asiaan somessa kantaa. Hän on ehdottomasti lockdownin purkamisen kannalla.

-Meidän on pakko alkaa avaamaan tätä yhteiskuntaa pian, niin miksi emme aloittaisi sitä siitä kaikkein tärkeimmästä ryhmästä? Vappu toteaa ja jatkaa:

-Moni kysyy, että mitä se kaksi viikkoa auttaa? Se voi olla monelle lapselle pelastusrengas ja valo tunnelin päässä. Luulen, että se helpottaisi myös opettajien urakkaa syksyä ajatellen, kun he saisivat edes jonkinlaisen kuvan siitä, missä kunkin oppilaan kohdalla mennään. Kannattaa muistaa, että vaikka sinulla asiat olisi hyvin, tuolla on todella monta, jolla ei ole.

Vappu viitannee siihen, että suljettu yhteiskunta synnyttää helposti myös ikäviä lieveilmiöitä. Seinien sisällä voi tapahtua paljon pahaa, kun turhautuneisuus, epätoivo ja sulkeutuminen kietoutuvat toisiinsa.

-Jos pidämme tätä yhteiskuntaa kiinni puoli vuotta, käy niin, että sosiaalinen kriisi tulee kasvamaan paljon suuremmaksi kuin terveydellinen. Tätä kannattaa ihan jokaisen, myös niiden pelossa elävien miettiä, tähdentää Vappu. Hän kiittelee Hesaria siitä, että lehti on vihdoin alkanut kirjoittaa myös kolikon kääntöpuolesta.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: korona, Vappu Pimiä, virus

Kommentit

Oma kommentti